Comenius A - 5th project meeting - 5. nap

A tegnap esti búcsú-partyt követően lassan és fáradtan indult a nap. A feledhetetlen hangulatú este, a  csárdás tanítása szép emlékeket idéz a hosszú, Budapestre vezető úton.
Elsőként a román és a litván vendégektől köszöntünk el, mivel a repülőjük a kora délelőtti órában szállt fel. A román vendégeink is a korai indulást választották, hiszen nekik kb. 600 km-t kell autózniuk hazáig.
11 óra körül érkeztünk meg Budapestre, a Duna partra, ahol már várt bennünket a Legenda nevű hajó, mellyel egy csodálatos vízi utazáson vettünk részt. A hajó legénysége üdítőkkel, koktélokkal és pezsgővel kedveskedett a vendégeknek. Az út során a Duna vizéről láthattuk Buda és Pest nevezetességeit. Egy rövid séta erejéig kikötöttünk a Margitszigeten, mely hatalmas zöld fái enyhülést nyújtottak az augusztusi hőségben. A szigeten töltött pihenő alatt az idegenvezető sok ?sok érdekes információval szolgált, majd újra  hajóra szálltunk. Az ebéd elfogyasztása után ismét a búcsúzásé volt a főszerep. Ekkor a spanyol vendégektől vettünk búcsút, akik megköszönve a csodálatos napokat indultak a repülőtérre.

Bővebben: Comenius A - 5th project meeting - 5. nap

Comenius A - 5th project meeting - 4. nap

A mai napot ismét korán kezdtük. Ezúttal a külföldi gyerekek a vendéglátó családokkal a hajdúnánási strandra illetve a Nyíregyházi Vadasparkba látogattak el. Mi pedagógusok először Aggtelekre indultunk a cseppkőbarlangba, ahol egy másfél órás felejthetetlen túravezetésen vettünk részt. A legmaradandóbb emlékünk talán a zeneteremben meghallgatott néhány zeneszám lett a terem különleges és egyedi akusztikai hangzása miatt. A barlang hűs klímája igazi felüdülést jelentett a kinti hőmérséklet után. A Tokaji borvidék jellegzetességeit mutattuk be vendégeinknek az Aggtelekről Tarcalra vezető közel két órás úton.

Bővebben: Comenius A - 5th project meeting - 4. nap

Comenius A - 5th project meeting - 3. nap

A találkozók időpontját minden nemzet igyekszik az év olyan időszakára tenni, amikor valamilyen jellegzetes, az adott népnek, országnak fontos események történnek, ami meg lehet és mindenképpen meg kell mutatni az idelátogató vendégeknek.

Mi az augusztus 20 körüli időpontot terveztük, hiszen augusztus 20. jelentős nemzeti ünnep, köré sok látványos esemény szerveződik az egész országban.

E napot Debrecenben kezdtük, a világhírű virágkarnevál mindenki számára felejthetetlen élményt adott. A hatalmas tömeg, a látványos virágköltemények (főleg a mókusos kocsi), a világ minden szegletéből érkező táncos-zenés előadók elvarázsolták vendégeinket.

Bővebben: Comenius A - 5th project meeting - 3. nap

Comenius A - 5th project meeting - 2. nap

Vendégeink második napjukat városunkban töltötték.
Reggel az iskolában a Csűrdöngölő zenekar zenéje és népviseletebe öltözött gyerekek várták őket. Minden gyerek és pedagógus iskolánk emblémájával ellátott ajándékot kapott, majd az aulában Tóth Imre igazgató Vargáné Jámbor Ildikó projektvezető tolmácsolása mellett köszöntötte külföldi vendégeinket.

Bővebben: Comenius A - 5th project meeting - 2. nap

Comenius A - 5th project meeting

Vendégeink vannak. Ilyenkor mindig izgatott a vendéglátó:minden rendben lesz?

A Comenius A és B projektünk kiemelkedő csúcspontja - munkában és a vendéglátással járó örömökben is - amikor mi fogadjuk a külföldi vendégeinket, barátainkat.

Ma a Comenius A programunk keretében hat országból érkeztek pedagógusok, gyerekek vegyesen: Lengyelország, Románia, Spanyolország, Norvégia, Litvánia, Törökország.

A budapesti városnézés után hazautazás és a hajdúnánási Bocskai Étteremben elfogyasztott vacsora zárta a fárasztó napot (ne feledjük: vannak, akik 2000 km távolságról, másfél napja indultak el otthonról, így számukra már nagyon kitárta karjait az ágy).

Mindkét programunk nagyon hasznos a nyelvtanulás szempontjából, és nagyon szép élményeket ad, amikor diákjainkkal alkalmunk nyílik megismerni más országok kultúráját, értékeit, gondolkodásmódját.

Nálunk nem csak szlogen a "békés egymás mellett élés", Barátokat kapnak jutalmul azok, akik ebben a programban dolgoznak.

Köszöntjük hát vendégeinket Hajdúnánáson, érezzék jól magukat az elkövetkező négy napban.

Have a nice day's in Hajdúnánás!

(A csoportképről még hiányoznak a litván és a török vendégek)

További cikkeink...

  1. Programmes in Hungary

Kiegészítő információk