Kezdő angol nyelvi tábor

A nyári szünet első hetében került megrendezésre a kezdő angol nyelvi tábor. 24 alsó tagozatos gyereknek nyílt lehetősége, hogy részt vegyen az ingyenes táborban. Tóth Franciska tanárnő vezetésével, Sáfrány Amália és Reznek Kornélia angol szakos pedagógusok, Harsányi Gabriella, Puskás Fanni, Józsi-Tóth Lászlóné és Török Tamás Mihályné segítségével valósultak meg a programok. A tábor legfőbb célja, hogy a gyerekek játékosan gyakorolják az angol nyelvet, bővüljön a szókincsük, bátran használják a meglévő tudásukat.


A hét programjai a mesevilág témakörére épültek.

Már az első nap elkezdődtek a próbák, melyek alkalmával 5 kis mesedarab előadására készültünk.

Ezek mellett minden nap megtartottuk az állatok viadalát, ahol a gyerekek csapatokban versenyeztek egymással. Volt például versenyfutás, célba dobás, kosárra dobás.

 

 

Kreatív foglalkozást is szerveztünk a gyerekeknek, akik meghívókat készítettek a családtagjaiknak. Ezen kívül szám háborúztak, akadályversenyen is részt vettek, amelynek során sok angol nyelvű feladattal találkoztak.
A szerdai napon dalos előadást nézhettünk meg vendégmeghívottak előadásában. Ezután egy kis kirándulás következett a debreceni Kerekerdő Élményparkba. Mindenki nagyon jól szórakozott ezen a programon, hiszen sok élmény elemet kipróbálhattunk. Lehetett például gokartozni, dodgemezni, trambulinon ugrálni, kipróbálni a vízi dodgemet vagy akár pónin lovagolni is.


A legizgalmasabb mégis a pénteki nap volt, hiszen délutánra vártuk vendégeinket, akiknek előadtuk a meséinket.  Az elsősök a kis piros tyúkocska című mesét adták elő, a másodikosok a holló és a róka történetét játszották el. A harmadik osztályos tanulók a teknős és a nyúl versenyét dramatizálták el. Ezután következett a városi és a falusi egér kalandja, végül pedig a klasszikus Piroska és a farkas a negyedikes gyerekek előadásában. Zárószámként egy angol dalt énekeltek el közösen a színpadon.

  

 

Mindenki jól érezte magát a próbák során, szívesen részt vett a felkészülési folyamatban és ennek meg is lett az eredménye, hiszen egy remek előadást láthattak vendégeink!

 

Kiegészítő információk