Erasmus - 3. nap

Erasmus - 3.nap

A szerdai nap ismét változatos programokat ígért a vendégek és a nánásiak számára. Reggeli után Debrecenbe indult velük a busz. Korcsolyázni mentek először. Aki nem volt elég bátor hozzá, az a pálya széléről szurkolt a többieknek. Volt lehetőség a kezdőknek oktatásra is. Sokan kaptak kedvet hozzá még akkor is, ha ezelőtt nem volt korcsolya a lábukon.

A korcsolyázás után szabad program keretében városnézés következett. A gyerekek több csoportban nézték meg Debrecen különböző nevezetességeit. Sétáltak a főtéren, megnézték a Nagytemplom, az Aranybika, a Csokonai Színház és a Déri Múzeum épületét. Volt lehetőség ajándéktárgyakat, Debrecennel és Magyarországgal kapcsolatos apróságokat vásárolni.

Délután 2 órára értek vissza Hajdúnánásra. Megebédeltek, majd 4 óráig a városközpontban sétáltak, fagyiztak. 4 órakor a mozi épületében rövid kulturális műsort nézhettek meg a Magyar utcai Intézményegység diákjainak előadásában. Mindenki számára ismert meséket adtak elő 3., 4. és 5. osztályosok angol nyelven: The little red hen, The crow and the fox, The tortoise and the hare, The city mouse and the country mouse. Elhangzott még Dolzsikov Nosztalgia című műve, melyet Prepuk Emili fuvolán adott elő.

A kulturális műsor előtt a külföldi diákok és tanáraik prezentációkkal, énekekkel, mesével, a műsor után pedig ajándékokkal kedveskedtek a nánási vendéglátóknak. Ezek a kedves gesztusok még bensőségesebbé tették a délutánt. A kapcsolat láthatóan és érezhetően egyre szorosabb lett a vendégek és vendéglátók között, ahogy teltek a napok. A műsor után ismét szabad program, majd a vacsora várta a gyerekeket. Este fél 7-kor pedig táncházat rendezett számukra a Cifraszűr Néptánc Egyesület a saját próbatermében. A hosszú nap végén is lelkesen csatlakoztak gyerekek és felnőttek egyaránt a táncokhoz. Bízunk benne, hogy megtanultak nálunk néhány jellegzetes tánclépést.

Tarné Kovács Andrea


 

Kiegészítő információk