Act like a pro - első találkozás

Erasmus - 0. és 1. nap

Az Erasmus+ az Európai Unió oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot támogató programja, amelyre pályázatot intézmények nyújthatnak be, az egyéni részvétel ezeken keresztül valósulhat meg. A 2021-2027 közötti programszakasz költségvetésére több mint 26 milliárd euró támogatást fogadtak el. A következő 7 évben a program nem csupán befogadóbb lehet, de még inkább zöld fókuszú és digitális.

Az egyik fő célkitűzés az oktatás területén az Európai Oktatási Térség megvalósítása 2025-re, a hozzáférhetőség növelésével és rugalmasabb mobilitási formákkal az eddiginél is szélesebb és sokszínűbb csoportok számára lesz nyitott a program. A pályázókat és résztvevőket új projekt lehetőségek várják, a program továbbra is támogatja az innovatív módszerek kialakítását, és kiemelten népszerűsíti mind a zöld, mind a digitális megoldásokat. 5 európai ország diákjai és tanárai találkoznak mindig más-más csoport hazájában. Ezáltal megismerhetik egymás történelmét, kultúráját, szülőföldjének földrajzi adottságait, turisztikai lehetőségeit. A társalgás angol nyelven történik, ami jó lehetőséget ad a nyelvgyakorlásra.

Az Erasmus+ program keretében idén az első találkozó helyszíne Magyarország, azon belül pedig Hajdúnánás. A megvalósítás ideje 2022.03.20-25. A programok tematikája a vízhez kapcsolódik.

A vírushelyzet enyhülése lehetővé tette, hogy korlátozások nélkül szervezzük meg ezt a hetet.

Az előkészítő munkák már hetekkel korábban megkezdődtek. Rengeteg szervezés, telefonálás, megbeszélés történt, hogy minden a lehető legnagyobb rendben, jól szervezett módon, pontosan történjen. Ezen a héten a vendég diákok szinte minden percét tartalmasan ki kell tölteni.  A projektfelelős Tóth Franciska. Az ő munkáját segíti Józsi-Tóth Sándorné, Tóth Imre, Szabó Sándor és Labancz Mihály. Valamilyen formában azonban nagyon sok nevelő és technikai dolgozó kiveszi a részét a munkából. Legyen az helyettesítés, a gyerekek kísérése, fotófal készítése, jelmezvarrás, takarítás.

Minden elkészült március 20-ra, amikor megérkeztek a vendégek.

Tarné Kovács Andrea


 

Kiegészítő információk