Erasmus - 4.nap

Erasmus+4.nap

Csütörtökön a reggeli elfogyasztása után a külföldi vendégek a Magyar utcai Intézményegységbe látogattak el. Körbejárták az iskola épületét, benéztek az osztálytermekbe, üdvözölték a nánási gyerekeket. Ezután az iskolaudvaron a víz világnapjának tiszteletére egy óriási vízcseppet formáztak meg flashmob –szerűen közösen az iskolába járó gyerekekkel és az ott tanító pedagógusokkal. Nagyon látványos volt a sok kékbe öltözött ember, amelyet az elkészült felvételek is bizonyítanak. A gyerekeknek azonban a legérdekesebb az volt, ahogyan Tóth Imre igazgató bácsi navigálta őket a tornaterem tetejéről a minél érdekesebb és látványosabb felvétel érdekében. A flashmob után még email címet cseréltek egymással azok a gyerekek, akik a jövőben szeretnék egymással tartani a kapcsolatot az interneten. Reméljük, sok barátság született az elmúlt héten.

9 órakor buszra ültünk, és elutaztunk Poroszlóra, a Tisza-tavi Ökocentrumba. A délelőttöt ott töltöttük. A központi épületben lévő érdekességeket néztük meg, mert a kinti rész még márciusban nem szokott nyitva lenni. A gyerekeknek a halak és a hüllők tetszettek a legjobban. A határainkon túlról érkezők számára angol nyelvű idegenvezetés volt, így mindent megtudhattak ők is, amit szerettek volna. Felmentünk a torony legfelső részére is, ahol nagyszerű kilátás nyílt a környékbeli tájra. A szervezők filmvetítést is tartottak nekünk, ahol évszakokra lebontva mutatták be a Tisza-tó élővilágát és környezetét. Ezután egy közeli étteremben megebédeltünk. A vendég pedagógusok megkóstolták a halászlevet, ami nagyon ízlett nekik. A hét folyamán többször is úgy nyilatkoztak, hogy szeretik a magyar konyha ízeit, változatosságát. Ebéd után elindultunk haza.

Este 6 órára vacsorára várták a vendégeket a Magyar utcai dolgozók. Szabó Sándor igazgatóhelyettes gulyást főzött nekik, de voltak még sültek, saláták, és egy hatalmas, száz szeletből álló csokoládétorta is, amelyet Bimba Mónika tanárnő sütött. A torta díszítése a víz világnapjához és az Erasmus programban résztvevő nemzetek megjelenítéséhez kapcsolódott. Az este vidám beszélgetésekkel, sok nevetéssel és számtalan fotó elkészítésével telt. Ez volt ugyanis a búcsúvacsora.

A külföldi vendégek pénteken reggel indultak haza abban a reményben, hogy májusban Portugáliában, az Erasmus+ program második találkozójának helyszínén a már jól ismert társakat, kollégákat ugyanilyen jó hangulattal, változatos programokkal és vendégszeretettel várják majd, ahogyan a hajdúnánásiak fogadták őket.

Tarné Kovács Andrea


 

Kiegészítő információk