Legyetek eszesek! az M2 gyerekcsatornán

Legyetek eszesek! az M2 gyerekcsatornán

Legyetek eszesek! címmel indítja el tavaszi közösségépítő kampányát az M2 gyerekcsatorna, amellyel a közmédia a tanulást kívánja népszerűsíteni. Az aktivitás célja, hogy az alsós gyerekek szívesen tanuljanak, mert tájékozottnak lenni menő. Ezért március 15-től láthatja a nagyközönség azokat a kétperces fikciós kisfilmeket, amelyekből kiderül, hogy az iskolában tanultakat hogyan lehet kamatoztatni a mindennapi életben.

Bővebben: Legyetek eszesek! az M2 gyerekcsatornán

Történelem órához - Pompei 75-ben

Pompei-ben 11 000 ember élt kr.u. 79-ben. A Vezúv kitörése, a mindent elborító hamuréteg megőrizte a majdnem kétezer éves nap minden történését. 1599-ben találtak rá a város romjaira. A hau és a kiömlött láva gyakorlatilag kőbe zárta az időt. Az alábbi videó (animáció) szinte teljesen élethűen mutatja be, hogy mi történt a Vezúv kitörésének napján Pompeiiben.


 

Tájékoztatás otthontanulásról

Kedves Szülők, Gondviselők!

Több nevelőnk jelezte az elmúlt két napban, hogy a szülőknek tudomása van az iskolák megnyitásáról, illetve felháborítónak tartják, miért nem közöljük velük ezt a hírt.
Nos, azért nem közöljük, mert nincs ilyen hírünk.
Kérem, hogy megbízható forrásból tájékozódjanak!
Az iskolai honlapon AZONNAL nyilvánosságra hozzuk az iskola megnyitásának időpontját, amint megtudjuk. Mi ezt épp annyira várjuk, mint Önök.
A honlapunkon (www.bocskai.net) a baloldali menüsorban találnak egy Otthontanulás menüpontot. Erre kattintva meg fogják tudni a nyitás időpontját.
 
Üdvözlettel, Tóth Imre intézményvezető

M5 - Oktatási anyagok hétfőre (március 23.)

Felsős
8:00 Biológia – A gerincesek törzse (7. osztályos tanulók számára)
A gerincesek törzsébe számtalan állatfaj tartozik. A Felsős következő adásában a halak, a hüllők és a kétéltűek kialakulásáról, jellegzetességeiről tudhattok meg többet, s az adás végére az is kiderül, hogyan kell berendezni egy akváriumot.

8:30 Nyelv és irodalom – Vers a mindennapokban (5. osztályos tanulók számára)
Ezúttal a verseké a főszerep. Megtudhatjuk, miért jó verset olvasni, hogyan lesz egy jó gondolatból költemény, milyen szerepe lehet a lírának mindennapjainkban, és az is kiderül, mennyire van könnyű vagy éppen nehéz dolga annak, aki egy vers megzenésítésén fáradozik.

A 13. hét kezdetén

Kedves Gyerekek! Kedves Szülők!

Az év 13. hete és a digitális munkarend 2. hete következik.
Nagyon szokatlan és nagyon nehéz most ez a helyzet mindnyájunknak. Aggódunk családtagjainkért, de az életnek mennie kell. 
Sokan végzik munkájukat most is úgy, hogy folyamatosan ki vannak téve a fertőzés veszélyének: orvosok, ápolók, boltosok, pékek, kamionosok, stb.

Köszönet nekik az önfeláldozásért, a hivatástudatért, a hazaszeretetért!

A gyerekek otthon "dolgoznak".
Bízom benne, gyerekek, hogy megértitek szüleitek példáján, hogy az életet a bajban is fenn kell tartani. Mindenkinek végeznie kell a rá szabott munkát. A tiétek a tanulás. Egy-két vagy három hónap múlva, amikor visszatér az élet a rendes kerékvágásba, felsőbb osztályba csak az léphet, aki most, a nehéz körülménynek között is tanult. Most is nyomon követjük azt, hogy ki vett részt a feladatok megoldásában, mindegy, hogy interneten dolgozott, vagy feladatlapot töltött ki.

Az elmúlt héten nevelőitek naponta 10-12 órát dolgoztak, hogy kialakítsák a tanítás új menetét, feladatokat állítsanak össze olyan eszközökkel, melyeket eddig nem is használtak. Nekik is újat kell tanulni napról napra. Többen sok ezer forintot telefonáltak el a saját pénztárcájukól, hogy segítsenek nektek vagy szüleiteknek.

Nekünk sem szünet az otthoni tanulás.

Köszönöm mindenkinek: gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak, hogy lassan sikerül kiépíteni a tanulás új menetét. Biztosan lesznek még zökkenők, javítanivalók mindenki részéről. Beszéljük meg a problémákat, javítsunk rajta!

 

Néhányan már kaptatok nyomtatott feladatokat is, de csütörtökön mindenkinek postára adjuk a tanulnivalót, megoldandó feladatokat azok részére, akik nem tudnak interneten dolgozni.

 

Kérem, hogy akinek kérdése, panasza, észrevétele, javaslat van - szóval bármi, ami javíthat a kidolgozott módszereken, jelezze a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Köszönjük!

Kérem, hogy csak az hagyja el a lakását, akinek feltétlenül muszáj!
Használjunk maszkot, a boltok, gyógyszertárak előtt és bárhol, ahol többen gyűlünk össze tartsunk 2 méternyi távolságot!

 

Mindenkinek sikeres, egészséges új hetet kívánok!

Tóth Imre, intézményvezető


 

Alkategóriák

Kiegészítő információk