Egészségesen a vízparton!

Egészségesen a vízparton! 

Június utolsó hetében a Hajdúnánási Termál-tó partja adott otthont az  EFOP-3.3.5-19-2020-00032 pályázat keretén belül a Bocskai Iskola 1-2. osztályos 18 tanulójának a kikapcsolódásra. Az egyhetes tábor fő tematikája a Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés volt.

 

  

 A gyerekek játékos formában szereztek ismereteket a gyalogos és kerékpáros közlekedésről, a számukra lényeges KRESZ szabályokról, illetve mindezek mellett különböző sportokkal is megismerkedhettek.

 

  

A fürdő területén lévő homokos pálya a labdajátékok próbálgatását tette lehetővé, a fürdő tanmedencéiben az úszást gyakorolták, és a Termál-tó mellett lévő Hajdúnánási Dominó Diáksport Egyesület hajóparkjának segítségével a kajakozást és a kenuzást is kipróbálhatták.    

 

 

A kézműves foglalkozások során is főleg a közlekedési ismereteket bővítettük. A Közlekedj okosan! mese fontos szabályainak elsajátításáról is bizonyságot tettek a gyerekek!

 

A hét közepén Tokajba kirándult a csoport, ahol a szárazföldi és vízi közlekedési eszközökkel is megismerkedhettek. Gyalogtúrát tettünk a kilátóhoz, hajókiránduláson vettünk részt és kisvonattal bejártuk Tokaj nevezetes helyeit.

 

 

Az egész hétre jellemző volt az egészséges életmódra, mozgásra, környezettudatos magatartásra nevelés, természetesen sok-sok vidám programba ágyazva.

Jeles Éva


 

Kiegészítő információk