Felsős angol nyelvi tábor: ”English Culture Waves”

 Felsős angol nyelvi tábor: "English Culture Waves"

"English Cultue Waves" címmel, június 21. és 25. között, felsős napközis angol nyelvi tábort szerveztünk 5. és 6. osztályos tanulók számára.

A tábor elsődleges célja az volt, hogy az angol kultúra megismerésén keresztül, a diákokkal gyakoroltassa az idegen nyelvet.

Az első nap ismerkedési és közösségépítési játékokkal telt, az idegennyelv használatával.

 

 

A következő napok a tábor témakörének, az angol, skót, ír és velszi kultúra és civilizáció, földrajz, nevezetességek és hírességek megismerésére épültek.

 Rengeteg játék, kreatív manuális tevékenységek, párbeszédek, angol nyelvű társasjátékok, IKT eszközök használata, digitális projekt munka készítése, páros és csoportos munka jellemezte a tábori életet.

Nagy élmény volt a gyerekek számára keddi egész napos kirándulás, a Nyíregyházi Sóstói múzeumfaluba és az Állatparkba.

A tábor utolsó napján, a diákok bemutatták angolul, az elkészült projekteket; a téma angol származású híres emberek volt. Változatos személykról készültek a projektek: Queen Elisabeth, Prince Philip, Charles Darwin, John Lennon, Henry Cavill, Millie Bobby Brown.

 Zárásként, felelevenítettük a hét eseményeit, amihez nagy segítségünkre voltak az elkészített fotók, melyeket, közösen, nagyon jó hangulatban tekintettünk meg.

 A tábor folyamán, a diákok játékosan szereztek új ismereteket Anglia kultúrájáról, fejlődött a nyelvi készségük, bővült a szókincsük ez által bátrabban használják az angol nyelvet.

Sáfrány Amália


 

 

Kiegészítő információk