Márokpapi - Ötödik nap

Elérkezett az indulás napja.
Reggeli előtt bepakoltuk a bőröndjeinket.
Várt még ránk egy előadás az egészség- és környezetvédelemről. A mindennapi eledeinkről és az élelmiszeradalékokról beszélgettünk.


Ebéd után elbúcsúztunk az Erdei Iskolától és vendéglátóinktól.
Ezúton is szeretnénk megköszönni Szőke Zsuzsa táborvezető néni és a 4 pedagógus - Trungelné Kati néni, Józsi-Tóth Magdi néni, Szűcs Misi bácsi, Petrus Tamás bácsi - munkáját.


Rengeteg élménnyel és emlékkel jöttünk haza, reméljük lesz folytatása.....

Bakó Attila
4.a

 

Márokpapi - Negyedik nap

Reggel egy fényes napra keltünk fel. Megreggeliztünk és azután mikroszkópizáltunk. Többféle növényt és termést is megvizsgáltunk a mikroszkóp alatt. Az után megettük a finom ebédet és szabad foglalkozás volt. Fél kettőkor pedig elindultunk az érdekes és egyben fárasztó túrára a tarpai hegyhez.

Több, mint 11 kilométert gyalogoltunk, erdőn - mezőn, gyűmölcsösön és szőlőhegyen keresztül.

A túra után megettük az ismét finom vacsorát és aztán volt ki pingpongozott, beszélgettek, kergetőztek, végül mindenki lefeküdt és kényelmesen elaludtunk.


Bakó Dóra, Demes Gréta 6.a

Márokpapi - Harmadik nap

A harmadik napon reggeli után besétáltunk Márokpapi központjába, ahol egy szép, újjáépített templomot csodálhattunk meg. A templom különlegessége a harangláb, amely nálunk nem jellemző megoldás.
Ebéd után egy 12 km-es gyalogtúrán vettünk részt. A cél Csaroda volt, mely a keresztszemes hímzéséről vált híressé.
Itt is megnéztük a templomot, ahol egy idegenvezető mesélt a település történetéről.

Bővebben: Márokpapi - Harmadik nap

Márokpapi - Második nap

Reggel, egyből reggeli után, elmentünk gombászkodni, ahol rengeteg gomba mellékhatását és kinézetét lehetett megismernünk. Ez segített abban is, hogy megtanuljuk: soha ne együk meg a gombát, mielőtt elvinnénk gombaszakértőhöz. Az egyik fán egy nagyon szép sárga gévagomba virított, amit próbáltunk leszedni, de nem sikerült. Azt követően pedig útra keltünk és visszatértünk a táborba.

Bővebben: Márokpapi - Második nap

Márokpapi - Első nap

Élményekben gazdag öt napot töltöttünk Márokpapin a Csiperke Erdei Iskolában, 2015.10.07-11-ig. A lehetőséget a TÁMOP 3.1.4 C pályázatnak köszönheti a 40 gyerek és az őket kísérő 4 pedagógus. A következő cikksorozatot a gyerekek készítették, élményeik, tapasztalataik alapján.

Józsi-Tóth Magdolna

Bővebben: Márokpapi - Első nap

Kiegészítő információk