Kalandtábor Tiszabecsen

Kalandtábor Tiszabecsen a gyerekek szemével

2018. jun.25-29.

 

2018.06.25-én indultunk Tiszabecsre vízitáborba. Első nap kajak-kenu oktatásban részesültünk, és aznap ki is próbálhattuk. Másnap 24 km-es túrára indultunk a Tiszán. Nagyon elfáradtunk, de jól éreztük magunkat. Délután társasjátékoztunk és Marika néni mutatott néhány érdekes játékot nekünk. Szerdán a Túron eveztünk. Izgalmas volt, mert fák között kellett bujkálni és úgy evezni. Csütörtökön kerékpároztunk és KRESZ táblákat gyűjtöttünk a faluban. A kerékpározás közben megnéztük Móricz Zsigmond szülőházát, fürödtünk a Kisbukó gátnál és megnéztük Túristvándiban a vízimalmot. Visszatérve a táborhelyre két csapatban kerékpárt díszítettünk, amik nagyon jól sikerültek. Este szalonnát sütöttünk. A tűz melegénél mindenki nagyon jól érezte magát. Pénteken összegeztük, átbeszéltük a hét eseményeit, és, hogy ki hogyan érezte magát.

Reméljük jövőre is lesz ilyen tábor!

Köszönjük a szervezést!

(V. Bogi, B. Ági, V. Emese, M. Vivien Hajdúnánás)


 

 

Egy hétfő reggeli koránkeléssel kezdődött az egész, amit egy fél órás Hajdúnánásra vezető út követett. Kissé megszeppenve álltunk az iskola előtt, miközben vártuk a buszt. Megérkezett a busz, s felszálltunk rá. Egy másfél-kétórás út következett. Amikor leszálltunk a buszról meglepődve láttuk, hogy rajtunk kívül még rengeteg gyerek volt a kempingben. Álldogáltunk egy negyed órát, majd megkaptuk a kisház kulcsát. Egy hétszemélyes szobába költöztünk be, ami már az első öt percben is tudott meglepetéseket okozni. Már az első nap belevágtunk a kenuzásba. Elsőnek megbeszéltük a tudnivalókat, majd egy négyes kenuban sajátítottuk el az alapokat. Megtudtuk, hogy kajakozni sokkal nehezebb, mint kenuzni és, hogy a holnapi túrán 24 km-t evezünk. Mikor visszatértünk a kempingbe, s elfogyasztottuk a vacsorát, visszahúzódtunk a szobáinkba, ahol késő estig elvoltunk.

Miután kedden nagy nehezen felkeltünk megreggeliztünk és elindultunk a Tisza felé. Egy negyed órás eligazítás után vízre szálltunk és elkezdtünk csorogni a Tiszán. Az akadályokat pár akadó és néhány kövezés jelentette, ezeket legyűrve eljutottunk az első megállóhoz. Itt megebédeltünk, pihentünk, kacsáztunk és fürödtünk. Újra elindultunk és meg sem álltunk a végállomásig. Miután kikászálódtunk a csónakokból és összeszedtük a többieket, elsétáltunk a Szatmárcsekén található Vidám Delfin kempinghez. Innen busszal szállítottak vissza Tiszabecsre, ahol kipihentük a nap fáradalmait. A harmadik nap kerékpározás lett betervezve, de a rossz idő miatt kenuzással helyettesítettük. Ezúttal nem a Tiszán, hanem egy bal oldali mellékfolyóján, a Túron eveztünk. Ez sokkal nehezebb pálya volt, tele akadályokkal és bedőlt fákkal. Az első megállónál szintén megebédeltünk, majd folytattuk az utat. Ekkor azonban egy hatalmas akadály következett, egy bedőlt fa, ami alatt csak a kenuban feküdve tudtunk átkelni. Az út többi része viszonylag nyugodtan telt. Miután visszatértünk a kempingbe elkezdtük gyakorolni a KRESZ-t, mivel másnap kerékpározás következett. Az izgalommal teli nap után nyugovóra tértünk. A negyedik nap kerékpározni indultunk. Három település és sok-sok km után megérkeztünk az úticélhoz a Kisbukó gáthoz. lementünk a vízeséshez és fürödtünk a gyorsan áramló vízben, majd ismételten elhozták nekünk az ebédet, amit jóízűen elfogyasztottunk. Mikor visszatértünk estig kártyáztunk és társasjátékoztunk, majd elálmosodtunk.

Most itt állok az utólsó napon, s boldogan gondolok vissza a táborra.

JÖTTÜNK! LÁTTUNK! VISSZAMENNÉNK!

(M.Dávid Tiszagyulazáza)


 


 

 

Kiegészítő információk