Természettudományi hét - 2022

A hagyományokhoz híven ebben az évben ismét megrendezésre került a természettudományi hét. Nagyon örültünk, hiszen két éven keresztül a vírushelyzet miatt nem lehetett ezt a rendezvényünket megvalósítani. A versenysorozatban hat területen (térképismeret, természetismeret, biológia, földrajz, kémia, fizika) több mint 150 gyerek mérhette össze tudását ötödiktől nyolcadik osztályig. A versenyek lebonyolítására délutánonként a különböző intézményegységekben került sor. Itt érdekes, változatos, gondolkodtató és kreatív feladatokat oldottak meg negyvenöt percen keresztül a gyerekek. Sok hetedik, nyolcadikos tanuló több területen is remekelt.

Bővebben: Természettudományi hét - 2022

Újabb sikerek a Bolyai Matematika Csapatversenyen

A Bolyai Matematika Csapatverseny a Magyar Tudományos Akadémia elnökének fővédnöksége mellett a Bolyai csapat Kft. és a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium szervezésében kerül megrendezésre minden évben a 3-8. osztályos tanulók részére.
A verseny célja, hogy 4 fős csapatokat alkotva a diákok közösen, összedolgozva oldjanak meg  problémamegoldó feladatokat. Közben az együtt gondolkodás örömét átéljék, nehézségeit leküzdjék, és a csapatmunka minden lehetőségét kihasználják. Tudásuk összemérése közben lehetőségük nyílik a gyerekeknek a logikus gondolkodásra és készségeik közvetlen bemutatására.

Körzeti megyei futóverseny!


 

Matematika versenyek 2020/2021


A 2020/2021-es tanév sajnos nem kedvezett a versenyeknek, ennek ellenére lelkes tanulóink és matematika tanáraink idén is maradandót nyújtottak. A matematika versenyek egy részét ebben a tanévben egyáltalán nem rendezték meg, míg másokat az eddigiektől eltérő módon bonyolítottak le. A versenyekre való felkészülés soha nem könnyű, de most nehezítette a járványügyi helyzet miatt kialakult bizonytalanság is, melynek fényében versenyzőink és felkészítő tanáraik hatalmas munkát végeztek. Iskolánk diákjai ebben az évben a következő megmérettetéseken vettek részt.

Bővebben: Matematika versenyek 2020/2021

Újra első helyezés a megyei Kis Tudósok versenyén

A természettudományok népszerűsítése érdekében a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium csapatversenyt hirdetett Hajdú-Bihar megyei általános iskolák 7 - 8. évfolyamos diákjainak részére.
A verseny célja, hogy a gyerekek a természettudományok minden területén játékos formában mérjék össze ismereteiket, kreativitásukat, környezettudatosságukat. Iskolánkból 3 három fős csapattal jelentkeztünk. A verseny első két fordulója feladatsorok megoldásából állt, majd a feladatlapok eredményei alapján hívták be a jelentkező 57 csapatból a legjobb 12 csapatot.

Bővebben: Újra első helyezés a megyei Kis Tudósok versenyén

Kiegészítő információk