Újra első helyezés a megyei Kis Tudósok versenyén

A természettudományok népszerűsítése érdekében a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium csapatversenyt hirdetett Hajdú-Bihar megyei általános iskolák 7 - 8. évfolyamos diákjainak részére.
A verseny célja, hogy a gyerekek a természettudományok minden területén játékos formában mérjék össze ismereteiket, kreativitásukat, környezettudatosságukat. Iskolánkból 3 három fős csapattal jelentkeztünk. A verseny első két fordulója feladatsorok megoldásából állt, majd a feladatlapok eredményei alapján hívták be a jelentkező 57 csapatból a legjobb 12 csapatot.

Bővebben: Újra első helyezés a megyei Kis Tudósok versenyén

A csodálatos hír

 
Anyanyelv órán a magyartanárom egy országos versenyt ajánlott a figyelmünkbe, melyet a Petőfi Irodalmi Múzeum -- A Magyar Nyelv Múzeuma hirdetett „Írj levelet Kazinczy Ferencnek!” címmel. Három témát javasoltak a szervezők, ebből csak egyet kellett kifejteni. Én a XXI. századi Széphalom bemutatását választottam, mert a 260 évvel ezelőtt született Kazinczy Ferenc író, költő, nyelvújító munkássága és hatalmas levelezése nyomán Széphalmot a korabeli magyar irodalmi élet
központjává tette. Kíváncsi lettem, milyen most, 2019-ben.
Ezért úgy döntöttünk Anyukámmal és Mamámmal, hogy ellátogatunk ide. Bejártuk Széphalmot, A Magyar Nyelv Múzeumát, nagyon szép és hasznos is volt egyben ez az út.
Megismerhettem a magyar nyelv történetét.

Bővebben: A csodálatos hír

Kockák Hete 2019.


 

NEMZETKÖZI VERSENYEN A BOCSKAIS HUNGARIKUM-VADÁSZOK

NEMZETKÖZI VERSENYEN A BOCSKAIS HUNGARIKUM-VADÁSZOK

 

Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát-medencében címmel hungarikum vetélkedőn mérte össze tudását három Bocskai iskolás „hungarikum vadász” Lakitelken május 23-án.

 

A vetélkedőre való bejutás egy 50 kérdésből álló totó helyes kitöltésén múlott, az elődöntőre pedig 2 választott „vizsga” téma alapján lehetett bekerülni. A csapat egy tájjellegű étel elkészítésével - a „kelt tészták királynőjével” -, azaz az aranygaluskával nevezett, valamint egy helyi büszkeségünk - Mónus József -, a többszörös világbajnok, tradicionális íjász bemutatásával jutott be 242 csapat közül a legmagasabb pontszámmal a nemzetközi szintű megmérettetésre.

A Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett elődöntőn a csapat a Magyar tanyákat mutatta be, mint jellegzetes hajdúsági hungarikumot, ám a szoros és igen színvonalas vetélkedőn a döntőbe való jutáshoz nem szereztek elegendő pontszámot. A Bocskais hungarikum-vadászok csapata nemzetközi 14. helyezést ért el.

Bővebben: NEMZETKÖZI VERSENYEN A BOCSKAIS HUNGARIKUM-VADÁSZOK

"Historia est magistra vitae"

"Historia est magistra vitae"

JÁTÉKOS TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ 2019

2019. április 08-án került megrendezésre immáron hagyományként a Játékos történelmi vetélkedő.

Bővebben: "Historia est magistra vitae"

Kiegészítő információk