Matematika versenyek a Bocskaiban 2021/2022

Az idei tanévben számos matematika versenyen vehettünk részt, igaz néhánynak a lebonyolítása kicsit változott a néhány évvel ez előttiekhez képest. Általában igaz, hogy az országos versenyekre az Alsós Nevelési Munkaközösséggel közösen adjuk be a jelentkezéseket az intézményi regisztráció miatt. Tanulóink és felkészítő tanáraik igen lelkesen és sok energiát befektetve készülnek a kihívások teljesítésére.

Bővebben: Matematika versenyek a Bocskaiban 2021/2022

Természettudományi hét - 2022

A hagyományokhoz híven ebben az évben ismét megrendezésre került a természettudományi hét. Nagyon örültünk, hiszen két éven keresztül a vírushelyzet miatt nem lehetett ezt a rendezvényünket megvalósítani. A versenysorozatban hat területen (térképismeret, természetismeret, biológia, földrajz, kémia, fizika) több mint 150 gyerek mérhette össze tudását ötödiktől nyolcadik osztályig. A versenyek lebonyolítására délutánonként a különböző intézményegységekben került sor. Itt érdekes, változatos, gondolkodtató és kreatív feladatokat oldottak meg negyvenöt percen keresztül a gyerekek. Sok hetedik, nyolcadikos tanuló több területen is remekelt.

Bővebben: Természettudományi hét - 2022

Újabb sikerek a Bolyai Matematika Csapatversenyen

A Bolyai Matematika Csapatverseny a Magyar Tudományos Akadémia elnökének fővédnöksége mellett a Bolyai csapat Kft. és a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium szervezésében kerül megrendezésre minden évben a 3-8. osztályos tanulók részére.
A verseny célja, hogy 4 fős csapatokat alkotva a diákok közösen, összedolgozva oldjanak meg  problémamegoldó feladatokat. Közben az együtt gondolkodás örömét átéljék, nehézségeit leküzdjék, és a csapatmunka minden lehetőségét kihasználják. Tudásuk összemérése közben lehetőségük nyílik a gyerekeknek a logikus gondolkodásra és készségeik közvetlen bemutatására.

Körzeti megyei futóverseny!


 

Matematika versenyek 2020/2021


A 2020/2021-es tanév sajnos nem kedvezett a versenyeknek, ennek ellenére lelkes tanulóink és matematika tanáraink idén is maradandót nyújtottak. A matematika versenyek egy részét ebben a tanévben egyáltalán nem rendezték meg, míg másokat az eddigiektől eltérő módon bonyolítottak le. A versenyekre való felkészülés soha nem könnyű, de most nehezítette a járványügyi helyzet miatt kialakult bizonytalanság is, melynek fényében versenyzőink és felkészítő tanáraik hatalmas munkát végeztek. Iskolánk diákjai ebben az évben a következő megmérettetéseken vettek részt.

Bővebben: Matematika versenyek 2020/2021

Kiegészítő információk