Regionális Informatikaverseny 2023

2023. november 28-án került megrendezésre a Polgári utcai intézményegységben a regionális informatika verseny, ahol az 5-8. évfolyamos tanulók adhatnak bizonyságot a számítástechnika tudásukról. Hagyományunkhoz híven először az 5-6. osztályosok kezdtek, akiknek egy tesztet kellett kitölteniük, majd a Paint program segítségével kellett elkészíteniük egy rajzos feladatot.

Bővebben: Regionális Informatikaverseny 2023

„Petőfi Lányok”

A Balmazújvárosi Általános Iskola Kalmár Zoltán Tagintézménye az 1848-49-es forradalom és szabadságharccal kapcsolatos „7 próba vetélkedőt” hirdetett.

Az 1848. március 15-i forradalom 175., Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából „7 próba vetélkedőn” ismerhettük meg a forradalom eseményeit.

 A versenyre nevezhettek az általános iskolák 2.-3.- 4. osztályos diákjai 3 fős csapatokban. Mi is beneveztünk a „Petőfi lányok” csapatnévvel. 

Az első feladat egy rajzos feladat volt, ahol Petőfi forradalommal kapcsolatos verseit kellett lerajzolni. A második egy technikai feladat volt: a kokárda újragondolása a piros, fehér, zöld színek felhasználásával.

A II. fordulóban 5 próbát kellett teljesíteni. Búvárkodtunk könyvekben és az interneten is! A feladatokat felosztottuk magunk között. Híres személyeket, helyszíneket ismertünk meg. Puzzlet raktunk ki, próbáltuk megfogalmazni, hogy mit jelent számunkra a szabadság. Pótoltuk a „lyukas szöveg” hiányzó szavait, összehasonlítottuk a régi és a mai mesterségeket.

A legtöbb feladat nehéz volt, de meg lehetett oldani. Rengeteget tanultunk és egy jó élmény is lett. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk! A negyedikesek közül végül mi, a dobogós 3. helyezést értük el. A 2. és 3. évfolyam kisdiákjai is ügyesen szerepeltek.

Pálóczi Szofia, Szurok Kincső Zsófia, Varga Léna Zille 

4.b osztályos tanulók    

Matematika versenyek a Bocskaiban 2021/2022

Az idei tanévben számos matematika versenyen vehettünk részt, igaz néhánynak a lebonyolítása kicsit változott a néhány évvel ez előttiekhez képest. Általában igaz, hogy az országos versenyekre az Alsós Nevelési Munkaközösséggel közösen adjuk be a jelentkezéseket az intézményi regisztráció miatt. Tanulóink és felkészítő tanáraik igen lelkesen és sok energiát befektetve készülnek a kihívások teljesítésére.

Bővebben: Matematika versenyek a Bocskaiban 2021/2022

Természettudományi hét - 2022

A hagyományokhoz híven ebben az évben ismét megrendezésre került a természettudományi hét. Nagyon örültünk, hiszen két éven keresztül a vírushelyzet miatt nem lehetett ezt a rendezvényünket megvalósítani. A versenysorozatban hat területen (térképismeret, természetismeret, biológia, földrajz, kémia, fizika) több mint 150 gyerek mérhette össze tudását ötödiktől nyolcadik osztályig. A versenyek lebonyolítására délutánonként a különböző intézményegységekben került sor. Itt érdekes, változatos, gondolkodtató és kreatív feladatokat oldottak meg negyvenöt percen keresztül a gyerekek. Sok hetedik, nyolcadikos tanuló több területen is remekelt.

Bővebben: Természettudományi hét - 2022

Újabb sikerek a Bolyai Matematika Csapatversenyen

A Bolyai Matematika Csapatverseny a Magyar Tudományos Akadémia elnökének fővédnöksége mellett a Bolyai csapat Kft. és a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium szervezésében kerül megrendezésre minden évben a 3-8. osztályos tanulók részére.
A verseny célja, hogy 4 fős csapatokat alkotva a diákok közösen, összedolgozva oldjanak meg  problémamegoldó feladatokat. Közben az együtt gondolkodás örömét átéljék, nehézségeit leküzdjék, és a csapatmunka minden lehetőségét kihasználják. Tudásuk összemérése közben lehetőségük nyílik a gyerekeknek a logikus gondolkodásra és készségeik közvetlen bemutatására.

Kiegészítő információk