Elsőként első országos Versenyen

Elsőként Első Országos Versenyen

A Dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola immáron nyolcadszor hirdette meg az idén azt a zongoraversenyt, amelynek iskolájuk névadójának szeretnének emléket állítani, valamint a magyar kortárs zeneszerzők zongora műveit népszerűsíteni. Iskolánkat Menyhárt Erika tehetséges növendékünk képviselte ezen a rangos versenyen, ahol is a versenyzők négy korcsoportra voltak osztva. Ő a legfiatalabbakkal mérhette össze tudását. Az igen rövid felkészülési idő ellenére Erika versenyprogramja ragyogóan sikerült, főleg a XX. századi zeneszerző műve: Papp Lajos Óriása
 
Szinte együtt tanult óráról órára anya, apa gyermekével s talán jobban izgultak a produkció perceiben mint kislányuk felkészítő tanára. Köszönet érte!
Első versenyén Erika - ami országos verseny volt egyben - kiválóan képviselte iskolánkat.
Gratulálunk Erika! Csak így tovább!
Cséki Elemérné

Erika első zongoraversenye:
 

Felkerültek a napelemek a kollégium tetejére is!

Városi beruházás eredményeképpen a mai naptól a kollégium tornatermének tetején is termelik az elektronmos áramot a napelemek!

Bővebben: Felkerültek a napelemek a kollégium tetejére is!

Hangszereseink Ustronban

 Hangszereseink Ustronban

Hajdúnánás testvérvárosa (Ustron) meghívásával ismét lehetőséget kaptak tanulóink, hogy részt vegyenek a rendszeresen megrendezésre kerülő Fiatal Zenei Tehetségek Koncertjén október 26-28. között Lengyelországban.

Bővebben: Hangszereseink Ustronban

„Egyszer volt Budán kutyavásár”

AMI-s siker az „Egyszer volt Budán kutyavásár” megyei rajzpályázaton

A debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár csatlakozva a Magyar Olvasástársaság felhívásához, rajzpályázatot hirdetett a Népmese Napja tiszteletére általános iskolás gyerekek részére.

A pályázatra egy szabadon választott Mátyás királyról szóló népmeséhez kellett illusztrációt készíteni. Nagy örömünkre, iskolánk 3. osztályos tanulója, Fűz Vanessza „Mátyás az igazságos” című képe nyerte el az első helyezést. Az oklevél és tárgyjutalom mellett, melyet Vanessza kapott, jutalmul iskolánk őrizheti a könyvtár vándorserlegét egy évig.

Bővebben: „Egyszer volt Budán kutyavásár”

A zene világnapja 2018.


 

Kiegészítő információk