Kicsinyek farsangi koncertje - 2023

“...jó szóval oktasd, játszani is engedd…”

Három tanév hallgatás után végre megrendezhette művészeti iskolánk a korábban is nagy sikernek örvendő, immár hagyománnyá vált rendezvényt: a Kicsinyek Farsangi Koncertjét.

A csodás dekorációt nézegető közönség várakozását két bohóc jelenete szakította félbe az “Egyedül nem megy…” kezdetű dallal. Közel másfél órás, szórakoztató zenei produkciót láthatott-hallhatott a nagyérdemű közönség. A tanszakok humoros, egyedi, varázslatos műsorszámai bizonyították a diákok felkészültségét és - a címben szereplő József Attila idézetet valló - felkészítő tanárok rátermettségét. A műsorszámok - a néhány hangból álló dallamoktól a komoly tudást igénylő zeneszámokig - egyaránt élvezetes pillanatokat nyújtottak hallgatóiknak. A közönség csak arról panaszkodott, hogy vörösre tapsolta a tenyerét, és fájósra kacagta a hasát.

Bővebben: Kicsinyek farsangi koncertje - 2023

Kicsinyek Farsangi Koncertje


 

Karácsonyi koncert az AMI-ban

Karácsonyi koncert az AMI-ban

2022. december 19-én a Bocskai Iskola Makláry Lajos Alapfokú Művészeti Tagintézménye két év után újra megrendezhette hagyományos karácsonyi koncertjét. Az ünnepi hangversenyt Nagyné Legény Ildikó, városunk alpolgármestere nyitotta meg, és köszöntötte a klasszikus zene kedvelőit.

Bővebben: Karácsonyi koncert az AMI-ban

Kockák hete 11.0

Kockák hete 11.0

 Novemberben megrendezésre került iskolánkban a Kockák hetének 11. alkalma.

A matematikai hetet minden évben nagyon sok gyerek várja, mert a nap, mint nap megrendezésre kerülő feladványokban olyan feladatok is vannak, amikre nemcsak a nagy matekzsenik szeretnek jelentkezni, hanem azok a gyerekek is, akiktől kicsit távolabb áll a matematika.

Bővebben: Kockák hete 11.0

Mit rejtett a Mikulás zsákja?

Mit rejtett a Mikulás zsákja?

 

Izgatott toporgás a homályos folyosón…
Hová is rejtsük….?
Vajon nem sejti? Örülni fog?

Rendhagyó Mikulás-ajándékkal érkezett Kun Ádám december 6-án este művészeti iskolánkba.
Szeretett gitárját ajánlotta fel egy olyan diáknak, aki kiérdemelte, és megbecsüléssel használná.

Hogy miért? Annak idején neki is csodás meglepetés volt, mikor megkapta az első saját hangszerét és már akkor megfogadta, hogy ha módja lesz rá, ő is örömet okoz majd valakinek!

Bibercz Eliza csak idén kezdte nálunk a gitározást, ám máris kitűnt a hangszerrel való különleges kapcsolatával, tanulmányaiban való rendkívül gyors haladásával.

…és az utolsó pillanatig nem sejtett semmit!:-)

Elkerekedő-hitetlen szemekkel csodálkozott rá a kitűnő hangszerre: hogy ez valóban az övé?!

Ünnepek előtt fontos a lelkünket is ünneplőbe öltöztetni; a csodás gesztus által két család életében ez már bizonyosan megtörtént!

Köszönet érte Ádámnak!

Horváthné Bózsár Irén


 

Kiegészítő információk