Beiskolázási Ötletbörze

 

Beiskolázási Ötletbörze

Iskolaváró foglalkozások óvodásoknak, leendő első osztályosoknak a Bocskai Iskolában

2019 tavasz

Február 27.-én indult és mindhárom- alsó tagozatokat is magába foglaló- intézmény-egységben megrendezésre került, ill. még április 10.-éig  aktuális az iskolaváró program.

A szeptemberben Iskolába induló nebulók és hozzátartozóik ismerkednek a Bocskais kínálattal, megtekintik a tantermeket, a tanulást segítő eszközöket, játékokat és találkoznak a pedagógusokkal is.

Az Iskolaváró Foglalkozások külön színfoltja a kézműves foglalkozás, a mese délután, a természettel való ismerkedés, a sportolási lehetőségek bemutatása, az ovis játszóház, vagy a zeneművészeti ág tanárainak un. hangszersimogatója.

A csatolt fényképek 2019.04.03.-án az Iskola utcai foglalkozáson készültek, ahova szép számmal érkeztek szülők és ovisok a hangszerekkel, a zenei tanszakokon tanító kollégákkal és növendékekkel való ismerkedésre.

Bővebben: Beiskolázási Ötletbörze

„ A te cirkuszod”

„A te cirkuszod”

Szitakötő rajzpályázat - ismét Bocskai AMI-s siker

Most te vagy a cirkuszigazgató! Álmaid, vágyaid cirkuszában milyen műsorok szerepelnek, hogyan szórakoztatják a közönséget? Fellépnek állatok, akár képzeletbeliek? Van benne kötéltáncos, bűvész, zenebohóc? Vagy egészen másféle lények népesítik be? A Liget Műhely „ A te cirkuszod” címmel országos rajzpályázatot hirdetett ez év februárjában. Számtalan pályamunka érkezett a Szitakötő szerkesztőségébe, mert a téma sok iskolás gyereket megihletett.

  

Bővebben: „ A te cirkuszod”

Operatúra Papagénóval – Az Erkel Színházban jártunk

Operatúra Papagénóval – Az Erkel Színházban jártunk

Március 9-én különleges nyomozáson vehettünk részt az Erkel Színházban. Az Operaház művészei kedves játékot szerveztek iskolás gyerekek számára, amely nemcsak a színház gyönyörű és izgalmas épületének bejárása pincétől a padlásig, hanem zene- és operatörténeti kirándulás is volt egyben. A vezetőnk az Operaház főrendezője, Toronykői Attila a majdnem harmincfős, igen vegyes korosztályú csoport minden rétegének újdonságokkal, érdekességekkel szolgált. A kétórás program alatt a gyerekek humorosan, interaktívan és észrevétlenül tanulhattak a zene világáról, mindezt nagyon magas színvonalú operaáriák kíséretében, melyeket az Operaház művészei adtak elő. Láthattunk különleges jelmezeket, díszleteket, találkoztunk és „boroztunk” Peturral, a Bánk Bán hősével, továbbá Pomádé királlyal, bolyongásunk végén pedig megleltük Papagénó szíve hölgyét, Papagénát! A program családok részére is elérhető, mindenkinek csak ajánlani tudjuk!

Tv-sztár lett az "Operatúrás" csapatunk!
(...a 8. perctől látható...)

https://www.mediaklikk.hu/video/opera-cafe-2019-03-17-i-adas/?fbclid=IwAR2CfTM_dsQ1gjV5VtTjClNjoKkJiaFfXffaOSGkq9x8b-FS_58FQNtfeGg

Szabó Emese,
főszervező 

Zongoristáink újabb érmei

Zongoristáink újabb érmei

Nagy örömünkre második alkalommal is megrendezte a Hajdúböszörményi Bartók Béla Zenei Alapfokú Művészeti Iskola a Tankerületi Zeneiskolák Minősítő Zongoraversenyét. Művészeti iskolánkat négy zongorista növendék képviselte ezen a megmérettetésen: Kiss Olivér és Hallgató Dávid az I. kategóriában, Menyhárt Erika a II. kategóriában és Kéki Bálint a III. kategóriában indult.

A zsűri tagjai: Duffek Mihály és Járvás Katalin az alábbi minősítésekkel jutalmazta a gyerekek produkcióit:

Bővebben: Zongoristáink újabb érmei

Hírek a néptánc világából

Hírek a néptánc világából

Sokáig hallgatott a néptánc tanszak a közelmúlt eseményeiről, de csak azért, hogy összefoglalva adja tudtára a folklórt szeretőknek és minden érdeklődőnek a hagyományőrző csoportok, szólisták eredményeit:

2019.02.22 Országos Néptánc Csoportos Tanulmányi Verseny területi Válogató, Hajdúnánás

Az Oktatási Hivatal által erre a tanévre kiírt szakmai versenyének egyik selejtezőjét a Hivatal felkérésére a Bocskai Iskola rendezte meg fenntartója: a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ és együttműködő partnerei: a Polgármesteri Hivatal, A KLVMK és a Cifraszűr Néptánc Egyesület támogatásával.

A verseny 2 fordulós bemutatkozásra adott lehetőséget 3 korcsoportban a szintén 3 fős zsűri és a közönség vigyázó szemei előtt.

11 néptánccsoport jelentkezését nyugtáztuk az Alföldi régióból Szegedtől Jászberényig, ill. Gyulától Debrecenig.

Iskolánkat, Tankerületünket a Bocskai AMI néptánc tanszakának Aranyvessző néptánccsoportja képviselte.

A tiszta improvizációt megkövetelő kötelező tánc 6 percét a szabadon választott táncok koreográfiai elemeket is magába foglaló második köre követte.

Patalenszkiné Makkai Andrea és Márton Attila csoportvezető néptánc pedagógusok Gömöri férfi és páros táncokból rendeltek el rögtönzést szeretett növendékeik számára, melyet a Szilágysági játékokból és táncrendből szőtt „Szerelmes vagyok” című alkotás tetézett.

Az egyetemi adjunktusból, tagintézmény-vezetőből és Néptánc Mesternőből álló zsűri a verseny előtt tudatta, hogy ezen a napon még nem tudunk meg eredményt, hiszen meg kell várni a másik két helyszínen rendezett válogató verseny végét, de mi reménykedtünk,

Nem hiába!

Néhány nap múlva érkezett a hivatalos lista, mely szerint csoportunk az egyik legmagasabb pontszámmal 104/120 jutott az országos döntőbe!

Szép emlékként és hálásan őrzi a 250 fő táncos résztvevőből és a kísérőkből álló vendégsereg az önkéntesek szolgálat készségét, a zenész kollégák műsor szolgáltatását, a Polgármesteri Hivatal ajándék csomagját, benne a minden táncos számára a Helyi Sajátosságok műhelyéből kikerült és a város címerével ellátott kulcstartóval, a finom ebédet a Közétkeztetéstől, vagy a Művelődési Központtal közösen szervezett taligás farsangtemető felvonulást.

Elismerés a döntőbe jutottaknak és köszönet a rendezőknek.

Bővebben: Hírek a néptánc világából

Kiegészítő információk