Tanévkezdési tájékoztató

A 2021-2022-es tanév - remélhetően - jelenléti oktatással valósul meg. Mi erre készülünk.

Minden feladatellátási helyünkre megérkeztek a tankönyvek, ezeket a gyerekek a szokásos módon kapják meg:

  • az elsős gyerekek az augusztus 31-ei "beköltözés" időpontjában (Iskolai rendezvényterv)
  • a 2-8. osztályos tanulók szeptember 1-jén.

A tanévnyitó minden általános iskolai osztály számára szeptember 1-jén 7.45-kor lesz, minden feladatellátási helyünkön azonos időpontban.

Ezen a napon kerül sor a tanszercsomag kiosztására is azon tanulók részére, akik erről értesítést kaptak. (Az értesítés aug. 30-án, hétfőn fog megérkezni.)

Amint arról tájékoztattuk a családokat, lehetőség van a 12 éves életkort betöltött gyerekek részére COVID védőoltás felvételére, melyre augusztus 25-éig lehetett jelentkezni. A jelentkezők aug. 30-án kapnak értesítést az oltás helyszínéről és időpontjáról. Az oltópontokra (Tulipán utcai Gyermekcentrum vagy Kőrösi Gimnázium) vinni kell a TAJ kártyát, a jelentkezési lapot és a szülői nyilatkozatot. (Ezeket akkor vinni kell, ha már az iskolába leadták!)
Amennyiben lenne olyan tanuló, akinek nem jelezték az oltási igényét, a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet regisztrálni az oltásra. Természetesen ekkor már nem a fenti időpontokban kapják meg a gyerekek az oltást.

A kedvező járványügyi helyzet miatt az iskolai élet is könnyebbé vált, az eddig érvényes intézkedések közül sok megszűnt. Kérem, tanulmányozzák a módosított Intézkedési tervet.

Tóth Imre,
intézményvezető

Országos rajzpályázaton elért Bocskai AMI-s siker

Országos rajzpályázaton elért Bocskai AMI-s siker

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a környezeti neveléssel kapcsolatos programokat hirdetett általános és középiskolások számára, melynek része volt a „Beszédes fajnevek” című rajzpályázat is. A pályaműnek egy olyan élőlényt kellett bemutatnia, melynek a neve valamiképp máshogy is értelmezhető. Nem a konkrét fajt kellett ábrázolni, hanem egy olyan alkotást, melyből kitalálható, hogy milyen élőlényre is gondolt a készítő.

Junácski Laura, iskolánk képzőművészeti tanszakos tanulója ismét sikeresen pályázott Kakastaréj című képével. „Ehhez a rajzpályázathoz is meg kellet mozgatnom a fantáziám. El kellett vonatkoztatnom, így gondolkodni kezdtem, hogy van-e a ház környékén olyan élőlény, mely neve mást takar. Ekkor jutott eszembe a kedvenc virágom, a kakastaréj.”

A nagyon szépen, részletesen kidolgozott képpel 2. helyezést ért el a középiskolás kategóriában.

Gratulálunk e remek eredményhez, további sikereket kívánunk.

Nábrádi Mihályné

Felvételi tájékoztató - AMI


Japán rajzverseny díjátadó ünnepsége a gyermeknapon

Japán rajzverseny díjátadó ünnepsége a gyermeknapon

Gyermeknap alkalmából játékos délutánt rendeztek a hajdúnánási ligetben a városi Kéky Lajos Művelődési  Központ dolgozói Ligeti Lurkódélután címmel március 29-én, szombaton.

A délután fő programja a japán Tojama megyei Nemzetközi Rajzverseny díjazott pályázóinak ismertetése és jutalmazása volt, mely hagyomány már a város életében - rendszerint  a cseresznyevirágzás idején. Az idei díjátadón  2 év pályamunkáit is ismertették, hiszen a tavalyi évben a pandémia felülírta ezt a hagyományt. Az ünnepi műsor része volt a Debreceni Színjátszó Kör műsora, melyben a rendezvényen bemutatott illusztris haiku verseskötetből adtak elő részleteket Pinczés István rendezésében.

A Debreceni Színjátszó Kör műsora

 A rendezvénysátorban azokból a fotókból  is láthattak kiállítást a résztvevők, amelyek az idén 40 éves japán regionális művészeti csereprogram eseményeiről ad képes emlékeztetést.

A liget területén interaktív játékok, dobozos karton város, kézműves foglalkozások és helyi árusok portékái is várták a gyerekeket számtalan egyéb vidám meglepetéssel.

Iskolánk grafika tanszaka jelentős eredményeket ért már el idáig is a Japán Nemzetközi rajzversenyen. Nem volt ez másként most sem, így a Nábrádi Mihályné Erzsike néni tanítványainak most is tapsolhatott a közönség.

Nábrádi Mihályné felkészítő tanár a megjelent nánási díjazottakkal

2020. évi helyezettek: Nagy Panna, Cséki Kornélia, Uri Sándor, Menyhárt Márkó BRONZ, Pálóczi Bence EZÜST minősítést szerzett

2019. évi helyezettek: Varga Klári, Taskó Luca, Pálóczi Bence, Pálóczi Richárd BRONZ, Csuka Hanna ARANY minősítésű oklevelet vehetett át a szombati ünnepélyes díjátadáson.

Ligeti Lurkónap

Fekete Andrea


 

Várjuk művészeti tanszakjainkra!


 

 

Kiegészítő információk