Karácsonyi koncert - 2019


 

Fuvolistáink legújabb sikerei

Fuvolistáink legújabb sikerei

2019. november 22-én került megrendezésre az V. Gyöngyössy Zoltán Fuvolatalálkozó Komlón, ahol Kovács Dorottya és Tamási Blanka Flóra képviselte városunkat és művészeti iskolánkat.

A három korcsoportra osztott versenyzőknek 2 különböző stílusú és/vagy karakterű művet kellett előadniuk kotta nélkül. A kikötés csupán annyi volt, hogy az egyik előadási darab XX-XXI. századi legyen, mivel Gyöngyössy Zoltán elhivatott tolmácsolója volt a kortárs zenének.

A produkciókat 3 tagú neves szakmai zsűri értékelte:

Romos Zsolt – a zsűri elnöke, a Zeneakadémia, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola fuvolatanára, Artisjus-díjas fuvolaművész.

Szeléndi Zsuzsanna – a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium fuvolaművész tanára.

Szabó Norbert – a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar és a  Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola fuvolatanára.

Bővebben: Fuvolistáink legújabb sikerei

Múzeumpedagógiai foglalkozáson ...

Múzeumpedagógiai foglalkozáson a Bocskai AMI grafika tanszak tanulói

A nyíregyházi Jósa András Múzeum Szinyei impressziói kiállításán jártunk

A 19. századi magyar festészet leghíresebb mesterei közül Szinyei Merse Pál színpompás képeinek széles panorámáját mutatta be idén a Jósa András Múzeum. A Magyar Nemzeti Galériában néhány fő műve folyamatosan megtekinthető, alkotásainak nagy része azonban rejtve marad a nagyközönség előtt. Igazán ritka alkalom, hogy hazánk köz- és magángyűjteményeiből válogatott Szinyei képeket állítottak ki. A magyar festészet fejlődésének egy szakaszát mutatták be Nyíregyházán. A múzeumlátogatás az iskola falain kívüli tanulási lehetőséget, élményszerű tapasztalatokat és informális tanulási színteret biztosít a gyerekeknek. 2019. november 21-én a Hajdúböszörményi Tankerület támogatásával lehetőségünk volt ellátogatni erre a nagyszerű kiállításra.

A Bocskai AMI tanulói két csoportban (20 alsó és 21 felső osztályos) vettek részt múzeumpedagógiai foglalkozáson Bodnárné Varga Márta és Nábrádi Mihályné tanárnő vezetésével. A gyerekek nagy érdeklődéssel ismerkedtek Szinyei műveivel, a nagyobbak a festő barátjának, Benczúr Gyulának a képeit is megtekintették. A múzeumpedagógiai foglalkozásvezetők a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő irányított kérdések segítségével mutatták be a műveket. Interaktív feladatok megoldásával is készültek a múzeum munkatársai.

Bővebben: Múzeumpedagógiai foglalkozáson ...

A zene világnapja - 2019. október 1.


 

Csengőszó

CSENGŐSZÓ

Még el sem hangzott az első tanórát jelző csengőszó, de már intézményünk Iskola és Polgári utcai intézményegysége hangos gyerekzsivajtól zengett augusztus 21–23. között. A leendő kis elsőseink izgatottan vártak a Csengőszó program foglalkozásaira.

Intézményünk mindig keresi az új lehetőségeket, módszereket, hogy tanítványaink minél sikeresebbek legyenek, az életben jól alkalmazható kompetenciák birtokába kerülhessenek. Ettől a tanévtől kezdődően a Hajdú – Bihar Megyei Pedagógai Szakszolgálat Hajdúnánási Tagintézményének munkatársai tartanak iskolaelőkészítő, iskolára hangoló foglalkozásokat, hogy a gyerekek óvodában fejlesztett készségeinek, képességeinek felelevenítésével megkönnyítsék a gyerekek beilleszkedését, iskolakezdését.

Bővebben: Csengőszó

Kiegészítő információk