Comenius A - 5th project meeting - 4. nap

A mai napot ismét korán kezdtük. Ezúttal a külföldi gyerekek a vendéglátó családokkal a hajdúnánási strandra illetve a Nyíregyházi Vadasparkba látogattak el. Mi pedagógusok először Aggtelekre indultunk a cseppkőbarlangba, ahol egy másfél órás felejthetetlen túravezetésen vettünk részt. A legmaradandóbb emlékünk talán a zeneteremben meghallgatott néhány zeneszám lett a terem különleges és egyedi akusztikai hangzása miatt. A barlang hűs klímája igazi felüdülést jelentett a kinti hőmérséklet után. A Tokaji borvidék jellegzetességeit mutattuk be vendégeinknek az Aggtelekről Tarcalra vezető közel két órás úton.

 

A tarcali pincében már vártak és nagyon szívélyesen fogadtak bennünket. Az asztalon gőzölgő csülök látványa mindenki étvágyát meghozta. A kellemes estebéd elfogyasztása után borkóstolás következett, és vásárolni is volt lehetőségünk. Minden ország koordinátora köszöntőbeszédet illetve tósztot mondott hazaindulás előtt.
A buszon énekléssel hangolódtunk rá az est további részére ? a búcsúvacsora következett. A Diófa étterem adott helyet az eseménynek. Igazi magyaros hangulatot idézett a Csűrdöngölő zenekar talpalávalója, a Bistey házaspár tánctanítása és a kemencében sült ételek íze és látványa egyaránt.
Útravalóul minden ország kapott egy kis ajándékot és paprikafüzérrel a nyakukban térhettek vissza a szállásukra.

Nyakas Andrea/ Vargáné Jámbor Ildikó

Kiegészítő információk