Comenius A - 5th project meeting - 3. nap

A találkozók időpontját minden nemzet igyekszik az év olyan időszakára tenni, amikor valamilyen jellegzetes, az adott népnek, országnak fontos események történnek, ami meg lehet és mindenképpen meg kell mutatni az idelátogató vendégeknek.

Mi az augusztus 20 körüli időpontot terveztük, hiszen augusztus 20. jelentős nemzeti ünnep, köré sok látványos esemény szerveződik az egész országban.

E napot Debrecenben kezdtük, a világhírű virágkarnevál mindenki számára felejthetetlen élményt adott. A hatalmas tömeg, a látványos virágköltemények (főleg a mókusos kocsi), a világ minden szegletéből érkező táncos-zenés előadók elvarázsolták vendégeinket.

A Play Pub House-ban elfogyasztott bőséges ebéd után indultunk Hortobágyra, ahol nézelődtünk a vásározók sátrainál, és részt vettünk egy pusztabemutató szekerezésen. Ez látványos, sokak számára igazán egzotikus programnak számított, hiszen pl. a norvég fjordok között elég kevés pusztaság van ...

A hajdúnánási tűzijáték és esti séta jelentette a nap végét. Amint másnap elmesélték, igencsak szükségük volt alvásra a sűrű program miatt.

Kiegészítő információk