6-7. nap: Aktív várakozás

A hivatalos program véget ért, elköszöntünk a partneriskolák diákjaitól, nevelőitől. Várjuk a csütörtök délutánt, a repülőgépünk indulását.

Közben folytattuk azt, amit négy napja félbehagytunk: ismerkedést Isztanbullal. A szállodánk környékét már kezdjük megismerni, felismerni sétáink során. Annyira, hogy a tengerparti kikötőből is megtaláltuk a szállodánkat, miután tegnap ott tettek ki a buszból minkt török barátaink. A nagy autóbusz ugyanis nem tudott volna a szűk utcákban közlekedni. Így mi a hatalmas bőröndökkel kerestük és találtuk meg végül a Grand Beyazid Hotelt.

Az egyetem, a mellette magasodó dzsámi, minaret is ismerős környék lett. A Gerand Bazár és az egyetem előtti piac is ismerős termékeket kínál. Igaz, ez csak egy csepp a hatalmas városból. Rendkívül nagy a forgalom, egymás hegyén hátán sorakoznak az üzletek. Van olyan utca, ahol 200 méteren belül 30-40 cipő és táskaárus szorong. Annyi az üzlet, hogy a pincékbe is leköltözött: Az utcák szintje alatt alakítanak ki üzleteket. A lépcsők ide életveszélyesen vezetnek le.

 

Kiegészítő információk