5. nap: Certificate ceremony - azaz elköszönünk

A városnézést követően újra visszatértünk a Hünkar Pavilonba (Hünkar Köskü, magyarul: Vadászház), melynek kétsszintes éttermének alsó helyiségében fogadtak minket vendéglátóink Idris müdrüs mellett helyi intézmények vezetői, a partneriskolánk pedagógusai vettek részt a vacsorán. Idris Kaya köszöntője után több helyi vezetői is mondott búcsúzóul pár mondatot, melyben hangsúlyozták, mennyire fontosnak tartják a népek közötti együttműködést, barátságot.

 A vacsora után a vendéglátók átadták a részvételről szóló igazolást, illetve egy kis ajándékot a találkozó résztvevőinek. A beszélgetés az emeleti nyitott helyiségben folyt tovább kötetlen körülmények között, egy-egy török teával a kezünkben.

Visszatérve a szállodába Idris igazgató úr megmutatta milyen a török "raki", majd lefekvéshez készültünk, hiszen korán reggel indult a buszunk vissza Isztanbulba. A lefekvést kicsit el kellett halasztanunk, mert egy rögtönzött búcsúzkodás jött létre a lengyel kollégák szobájában, ahol lengyelek, litvánok, magyarok elevenítettük fel a két év legemlékezetesebb élményeit. Néhány órás beszélgetés után, mér éjfélt követően kerültünk a saját szobáinkba.

 

 

Kiegészítő információk