Crafts - Our Heritage Spanyolországban 3. nap

3. nap

Reggel ismét az iskolában gyülekeztünk, majd autóbusszal indultunk  a San Lorenzo de El Escorial-i királyi kolostorba, mely a 16. században épült uralkodói palota és kolostori menedékhely. A gránitból készült, óriási terjedelmű kolostorpalota hossza 240 m, szélessége 190 m, rajta 7 torony, 15 kapu és 1110 ablak van. 

Az épület monumentális része a 95 m magas kupolával ellátott templom, melynek 48 oltárát több értékes kép ékesíti. A főhajó alatt van a királyok panteonja, amelyben 26 spanyol király és királyné koporsóját is őrzik.

Visszatérve az iskolába, az ebédlőben készítettek egy állófogadást a tiszteletünkre, ahol a szülők által készített helyi ételspecialitásokkal ismerkedhettünk meg. Az eseményen jelen volt a spanyol Comenius Iroda képviselője is.

Délután dal- és táncbemutatókat láthattunk, majd táncház keretében a spanyol táncok rejtelmeibe vezettek be bennünket, több-kevesebb sikerrel.

A vacsorát a Lutin Étteremben töltöttük el, ahol a jellegzetes spanyol ételek kínálása mellett még magunk is frissen grillezhettünk, természetesen a már előkészített alapanyagokból.

Kiegészítő információk