Szicilia - 4. nap

Reggel elindultunk Siracusa felé. Viszonylag hosszú autóbuszozás (több mint egy óra) múlva szálltunk ki a jelentős múltra visszatekintő város főterén. Cicero szerint a "legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb". Siracusa ősi belvárosa ma a Világörökség része. Nem érdemtelenül ... A mai Siracusa területe már az ősidőktől fogva lakott terület volt. Siracusa (más néven Szürakuszai) nőttön-nőtt és virágzott, és egy időben a Földközi-tengeri térség legerősebb görög városa volt. Az ókortól számos csata színhelye volt, az egyik ilyenben Kr. e. 212-ben lelte halálát Arkhimédész is.

Bővebben: Szicilia - 4. nap

Szicilia - 3. nap

Reggel amint kinéztünk a teraszról a tenger felé, a tenger helyett felhőhegyet láttunk. Azt hittük, 

vége a szép időnek ... De nem. Megnéztük az olasz tévében (RAI 1) az időjárásjelentés (Meteo 1). Csak átmeneteti felhőátvonulást jósolt, de folyamatosan csökkenő hőmérséklettel.

Bővebben: Szicilia - 3. nap

Szicília - 2. nap

Hamarosan. Képek már láthatóak a Képtárban.

Szicília - 1. nap

Hamarosan :)

Képek már láthatók a Képtárban

Comenius B - Projekttalálkozó Szicíliában - 1-2. nap

A Comeniu"B" program keretében újabb partneriskola meglátogatására került sor.  Intézményünk pedagógusokból és diákokból álló képviselői október 20-án indultak útnak repülővel Olaszországba, a szicíliai Zafferana Etnea városába.
A küldöttségünkhöz egy nánási család is csatlakozott, akik a korábbi diákcsere programunk során fogadtak egy kisfiút, és az olasz család ezzel a meghívással viszonozta a kedves vendéglátást.
Már az utazás is sok izgalmat tartogatott, hiszen sokan először ülhettek repülőgépen.  A légi út közel két óráig tartott, sötétedéskor érkeztünk meg Cataniaba, ahol az első látvány a távolban füstölgő Etna volt, és érezhettük a levegőben a tenger illatát. Innen autóbusszal folytattuk utunkat vendéglátóinkhoz, ahol a gyerekeinket már várták a fogadó családok, és mi is elfoglalhattuk szálláshelyünket a városközpontban. Az este további részét egy jellegzetes olasz étteremben töltöttük, ahol a helyi ételspecialitásokkal ismerkedtünk meg.

Bővebben: Comenius B - Projekttalálkozó Szicíliában - 1-2. nap

További cikkeink...

  1. Projekttalálkozó Szicíliában

Kiegészítő információk