Crafts, Our Heritage Spanyolországban - 2. nap

2. nap

A tegnapi kellemes meleg után igencsak megviccelt bennünket az időjárás, hiszen Madridban nem jellemző módon, nagyon hűvös, szeles időben folytattuk a találkozó programjait.

A reggel a Montesclaros Iskolában kezdődött, ahol a fogadó intézmény igazgatója köszöntött bennünket, majd a kicsik énekkarát hallhattuk.  Az iskola falán viszontláthattuk az eddigi közös projekttevékenységünk bizonyítékait, a spanyol gyerekeknek írt diákleveleket és ismerős fotókat a találkozókról.

A délelőtt további részében a Prado-ban folytatódott programunk, ahol eredetiben csodálhattuk meg néhány, főleg spanyol festőművész remekeit.

Európa egyik legrégebbi múzeuma a Prado Nemzeti Múzeum. A madridi Prado birtokában manapság hétezer kiváló remekmű található, ezek mintegy fele állandóan ki is van állítva. A múzeum leghíresebb darabjai a spanyol festőhármasEl Greco, Velázquez és Goya alkotásai. De Raffaello, Tiziano és Rubens művei is megtalálhatók a szépművészeti gyűjteményben. Velázqueznek talán ötven képe díszíti a Prado termeit. Goya műveihez egy egész épületszárny is kevés. Kilenc teremben függnek változó világának, változó stílusának remekei.

Kora délután rövid sétát tettünk még a Retiro Parkban, ahol a szobrok, a csodálatos fák és szökőkutak, a labirintusok, az utcai művészek, a Kristálypalota jelentette a legfőbb látnivalót, de emellett volt egy olyan tó is, ahol hajdanán tengeri csatajeleneteket is rendeztek.

Késői ebédünket a Puerta del Sol-ban fogyasztottuk el, a Las Cuevas de Luis Candelas étteremben (Plaza Mayor). Rövid szabadidő után visszatértünk az iskolába, ahol a gyerekeket ismét a fogadó szülők várták.

A vacsora a hotel éttermében volt, ahol elsősorban a tenger gyümölcseiből készült ételeket tálalták  az asztalunkra.

**********************************************************

 

Kiegészítő információk