ILS - Poland 3. nap

Projekttalálkozó LengyelországbanGyönyörű szép tavaszi reggelre ébredtünk, az Odra folyón hófehér hattyúk hada úszott el a szállodánk előtt. Első utunk ismét az iskolába vezetett, ahol sok munka várt ránk. Az országok koordinátorai ismertették a kérdőívekre adott válaszok eredményét, melyet minden partner előzetes feladatként saját iskolájában elvégzett. Majd a harmadik találkozó előkészítése zajlott. Egyeztettük az időpontokat és a kiutazók létszámát. Egy hónapunk van rá, hogy két litván népdalt az eredeti nyelven feldolgozzunk és azt népviseletükben előadjunk. Mindezt DVD-n rögzítenünk kell és a romániai találkozón fogjuk bemutatni.

Ezek után a szakács nénik ismét finom ebédet főztek nekünk.

Délután következett a nap fénypontja, ugyanis Európa Napot rendeztek az iskolában a tavasz jegyében. Először a lengyel gyerekek prezentációit láthattuk, hallhattuk, melyet az ILS projektben együttműködő országokról készítettek.

A tavaszvárás se múljon el nyomtalanul, az osztályok színes és vidám jelmezekbe öltözve adták elő produkciójukat.


Az országok közötti sorversenyben hazánkat Franciska néni , Hanna és Anett képviselte ( Ildikó néni a fotózásért volt felelős). A mi ellenfelünknek a románokat sorsolták ki, akiket izzasztó versengésben sikerült legyőzni.
 Nemzetek sorversenye
A felgyülemlő feszültséget a közeli parkban vezettük le egy hosszú sétával, mely a Panorama körképhez vezetett. Kísértetiesen hasonlított az ópusztaszeri Feszty körképhez.

Panorama körkép Wroczlavban

Elérkezett a búcsú ideje. Vendéglátóink egy hajón szervezték meg a vacsorát, romantikus, idilli hangulatban ringatóztunk a folyón és kezdtünk ráhangolódni a holnapi vonatozás monoton zakatolására.

Búcsúvacsora a hajón
Vargáné Jámbor Ildikó, Tóth Franciska

Kiegészítő információk