3. partnertalálkozó - Románia - 2. nap

2. nap: a kirándulások napja

Korai kelés - egy időzónával keletebbre vagyunk - után, finom reggelivel, helyi ízekkel fogadtak vendéglátóink.
Egésznapos buszkiránduláson ismerkedtünk a tágabb környék nevezetességeivel.
Első állomása túránknak Posada volt, itt a Nemzeti Vadászati Múzeum kincseit ismerhettük meg. Több aranyérmes zerge, őz, szarvas, medve, vaddisznó trófeája díszítette a falakat.
Tárlatvezetőnk hangsúlyozta a természetvédelem, vadvédelem, vadászat együttműködésének fontosságát.
Utunk csodálatos, távolabb hófödte csúcsok között vezetett Sinaia felé.
Ez a Déli-Kárpátok egyik turisztikai központja, kaszinóval, sífelvonós pályákkal, nyári időszakban mountainbike túraútvonalakkal.
Megcsodálhattuk a Peles kastélyt, amely barokk, rokokó, túlzásoktól sem mentes. Itt nevelkedett a román királyi dinasztia több tagja is.

Az ebédidő Brassóban ért bennünket, kiadós vihar és zápor kíséretében.
Az egykori szászváros, Kronstadt várában, trombitaszólóval (Verdi: Aida, Bevonulási induló) fogadott a várőrség és csak jelszó ellenében engedte be éttermet ostromló csapatunkat (Jelszó: Comenius).
Megérte a fáradságot a többfogásos finom ebéd.
Szieszta helyett ismét útra keltünk cél Bran, már várt bennünket Drakula gróf  híres-hírhedt kastélya. A helyi árusok a vérünket nem szívták csak a pénztárcánk tartalmát.

Sötétedés után foglaltuk el szállásunkat.

A látnivalók után a legnagyobb élményem az volt, hogy a kezdeti nehézségek után mennyire gördülékenyen kommunikált hat nemzet gyerekserege, egymás nyelvi alapjaira, nyelvtörőire tanítgatva egymást. Barátságok indultak, elérhetőségek cserélődtek, pedig csak most kezdődött el valami

Kiegészítő információk