Hírek

Megyei komplex tanulmányi verseny

22. alkalommal rendezték meg a Polgári úti Intézményegységben a 4. osztályosoknak szóló tanulmányi versenyt 2018. május 10-én délután.

 

A nagy hagyományokkal rendelkező versenyre 27 tanuló érkezett: Hajdúböszörményből, Téglásról, Hajdúdorogról, Görbeházáról, a Hajdúnánási Református Általános Iskolából és a szervező Bocskai István Általános Iskolából. Az érkező gyerekeket és kísérőiket Erdei Erzsébet projektvezető köszöntötte, majd két terembe kísérték őket, ahol már „várták őket” a 4 területből (szövegértés, matematika, környezetismeret és nyelvtan-helyesírás) összeállított feladatlapok.
A szokásoknak megfelelően a verseny elején regisztrációs lapot töltöttek ki a gyerekek, melyeket borítékba zártak, így a feladatok javításáig egy-egy számmal szerepeltek.
A versenyfeladatok megoldására - melyeket az alsós tanító nénik állítottak össze - 2x45 perc állt a rendelkezésükre. A feladatlapok összeállításánál fő szempont volt a meglévő ismeretek mellett az átlagosnál magasabb szintű tájékozottság az adott tantárgyból, területből.
Az összteljesítményben legtöbb pontszámot elérő 3 tanulót jutalomkönyvvel díjazták, a többi versenyző emléklapot kapott.
A verseny eredménye a következő:
1. Szabó András – Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola
2. Papp Veronika - Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola
3. Kiss Eszter - Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola

Kiegészítő információk