Hírek

Kajakverseny Savonában

Kajakverseny Savonában

A Diósgyőri Sportegyesülettel együtt indult el 2017.09.19-én a HDDSE kajak-kenu szakosztályának öt tagja Hajdúnánásról az Olaszországi Savonában megrendezett 200 m-es kajak-kenu versenyre. Kacsa János edző, Simai Györgyi és Bónis Ádám iskolánk volt tanulói, valamint Asztalos Áron 8.c és jómagam.

A 18 órás fárasztó buszozást követően Veronába érkeztünk, ahol az első szállásunk elfoglalása után rögtön a közelben lévő Gardaland-vidámparkot próbáltuk ki. A pihentető alvás után másnap a Garda-tavon motorcsónakba ültünk és megnéztük a Vízi várat. Utazásunk harmadik napján Milánóba látogattunk, ahol a Milánói Dómot csodálhattuk meg. Természetesen megkóstoltuk az olasz pizzát és sétáltunk egy nagyot a főtéren.

 

A kirándulós napokat a versenyzés követte. Sokféle versenyszámba neveztek be minket a diósgyőri csapat tagjaival együtt. Volt egyéni, páros váltó, négyes és sárkányhajó verseny is. Öt nemzet mérte itt össze erejét, az olaszoktól több egyesület is jelen volt. Sok szép eredmény született. Hoztunk arany, ezüst, bronzérmet, 4. helyezettek is voltunk, illetve egy nagy kupával is gazdagabbak lettünk. Remélem a következő években is eredményesen vehetünk részt ezen a nemzetközi versenyen.

 

Domoszlai Attila
6.c osztályos tanuló

*********************

Kiegészítő információk