Hírek

Vidám órák, hasznosan …

Van-e olyan diák, aki nem örül annak, ha elmaradnak az órái? S van- e olyan pedagógus, aki nem örül annak, ha a diákjai a tanórákon kívül hasznosan töltik az idejüket? 

Nos, a hulladékgyűjtés egy olyan program, amelyre jókedvűen készülnek a diákok (hiszen elmaradnak az óráik is): ), s rendkívül hasznos munkát végeznek. Napjainkban egyre többet hallunk az újrahasznosítás fontosságáról, mely a jövőnk kulcsa lehet. Így a hulladékgyűjtés során a gyerekek a jövőjükért is dolgoznak.
A Diákönkormányzat a hagyományos őszi hulladékgyűjtést 2017. szeptember 4. – 2017. szeptember 20. között rendezte meg a Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium intézményegységeiben. A program sikeresen zárult, hol papírból, hol vasból sikerült többet gyűjteni a diákoknak. A munka mindenhol jó hangulatban folyt. Erről szólnak a diákok által írt cikkek is.

Hulladékgyűjtés a Magyar utcán

A szeptemberi iskolakezdés első lépése nálunk a hulladékgyűjtés volt.
4-én hétfőn az iskola apraja, de főleg a nagyja munkába fogott, és órákig hordta az előzetesen összekészített csomagokat az iskolába. Nagyon sok papír, rengeteg vas, és valamennyi PET palack is került az udvarra, amit a 8. osztályos gyerekek segítettek szétválogatni, autóra pakolni.
Eredményes munkánk közben jól telt az idő, az ideiglenesen összeállt kis csapatok szorgalmasan térültek-fordultak. Kedvezett nekünk az időjárás is, jövőre se kívánhatunk jobbat.
Sikeresen kiürítettük a környékbeli telkeket, padlásokat, kipróbáltuk a környezetvédelmet a gyakorlatban is.
Kezdődhet a gyűjtögetés tavaszra!

Hulladékgyűjtés az Iskola utcán

Iskolánkban 2017. szeptember 8-án, pénteken tartották a hulladékgyűjtést.
Csapatunkat, osztályunkat, a gyűjtésben felnőttek segítették, így nagy mennyiségű fémet, papírt is sikerült az iskolaudvarra elvinnünk. Ott felső tagozatos diákok segítettek nekünk a mérésnél. Napos időben, jó hangulatban, sok-sok izgalommal, gyorsan telt el a nap. Reméljük mindenki élvezte a tanítás nélküli órákat!
Ezúton is gratulálunk az első helyen végzett osztálynak ( 3.b)!

Köszönjük!!

A 4. b osztály


Hulladékgyűjtés a Polgári utcán

A mi intézményegységünkben 2017. szeptember 13-án délelőtt kb. délelőtt 10:00 – kor érkeztek meg az első papírral, fémmel teli szekerek, jelezve, hogy megkezdődött a hulladékgyűjtés.
Nagyon izgalmas és vidám pillanatokat éltünk át. Sok helyre eljutottunk a szekerünkkel. Rengeteg hulladékot gyűjtött a csapatunk az osztályunkkal együtt. Utunk közben sok – sok csapattal találkoztunk, s rajtuk is láttuk a lelkesedést, hogy minél többet gyűjtsenek. Mi is igyekeztünk minél több papírt, fémet, PET palackot vinni az iskolába.
A hulladékgyűjtés során igyekeztünk betartani a közlekedési szabályokat.
Izgalommal várjuk az eredményhirdetést!

Ötvös Panna Piroska ( Panka) és Szabó Éva (Évi) 6.c

Hulladékgyűjtés az Óvoda utcán

2017.szept.20-án került megrendezésre a Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Óvoda úti intézményegységének hulladékgyűjtése. Bár a hulladék gyűjtés reggelén még kérdéses volt, hogy a diákok eltudnak-e menni gyűjteni az időjárás miatt, de végül a tízórai szünetet követően a tanulók neki láttak szekereikkel a munkának. Az ötödikesek idén gyűjtöttek először intézményegységünk számára hulladékot, és elmondásuk alapján nagyon jól érezték eközben magukat. Az összegyűjtött hulladékot idén is, ahogy minden évben az iskola Iskola úti int. egységébe kellett elszállítanunk.

Holba Kata 8.a

A Diákönkormányzat nevében szeretnénk megköszönni minden felnőtt és gyerek munkáját!

Hajdúnánás, 2017. szeptember 30.

Gálné Krizsán Melinda, Nagyné Deli Tünde,
Nagyné Zsíros Irén, Péter Hajnalka
DÖK felnőtt segítők

Kiegészítő információk