Hírek

„Kézilabda az iskolában” program tanévnyitója

A Magyar Sport Házában ünnepélyes tanévnyitóval vette kezdetét 2017.09.08-án a „Kézilabda az iskolában” program 2017-2018-as tanéve, immár 150 iskola közreműködésével.

Iskolánk a harmadik tanévet kezdte ezen program keretein belül.

Az eseményen Dr. Kersch Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkár-helyettese nyitotta meg a tanévet, felidézve, hogy 2013-ban 50 iskolában indult el a program, ma már pedig 150 intézményben működik a kezdeményezés: - Valamennyi intézményben minőségi munkát végeznek a pedagógusok a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai kontrollja mellett. A Kézilabda az iskolában program mellett további lépcsőkben gondolkozik a Magyar Kézilabda Szövetség, elkészült az új utánpótlás-koncepció, megjelent a Korosztályos képzési kézikönyv és a tervek szerint régiós képzőközpontokat állítunk fel a közeljövőben. A program komoly értéket képvisel, ennek továbbviteléhez valamennyi testnevelőnek sok sikert, jó munkát, eredményes tanévet kívánok!

Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatója az MDSZ és az MKSZ eredményes együttműködéséről beszélt a program kapcsán, majd Papp György szakfelügyelő az elmúlt tanévről tartott tájékoztatót és beszámolót, kiemelve a program fő céljait: a tanórákon belüli és kívüli kézilabda-oktatást, a tömegbázis szélesítését és a sportág népszerűsítését. A szakfelügyelők szakmai segítséget nyújtanak az iskoláknak, ugyanakkor a program érvényesülésének az ellenőrzését is végzik, amit igényelnek is a kollégák.
(Fotó: http://keziszovetseg.hu)

Szabó Attila

**************************

Kiegészítő információk