Elismerés az igényes, szép beszédért

2018. június 5-én a debreceni Pedagógiai Oktatási Központ konferenciatermében ünnepélyes keretek között vehették át az Oktatási Hivatal elismerő oklevelét és könyvjutalmát az EMMI és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére által meghirdetett „Szép Magyar Beszéd” verseny idei tanévének 1-3. helyezést elért Hajdú-Bihar megyei diákjai.
A verseny céljául kitűzött igényes nyelvhasználatra nevelő, a beszédkultúra javítását segítő tehetséggondozó, nyelvápoló munkájukért a diákok felkészítő pedagógusai az Oktatási Hivatal elismerő okleveleit vehették át.


Iskolánk öt diákját és pedagógusait köszöntötték a megye díjazottjai között.

versenyző neve, osztálya

kategória

helyezés

felkészítő tanár

Horváth Dorina 6.b

5-6. évfolyam

I.

Vargáné Papp Julianna

Tóth Panna 6.a

5-6. évfolyam

II.

Vargáné Papp Julianna

Kónya Fanni 6.c

5-6. évfolyam

III.

Gálné Krizsán Melinda

Siró Tamara 8.a

7-8. évfolyam

I.

Veresné Fehér Erzsébet

Fórizs Villő 8.f

7-8. évfolyam

III.

Labanczné Fekete Marianna

A városunk, ill. a környező települések versenyzői közül 1. helyezést elértként Siró Tamara képviselhette térségünket az áprilisban Kisújszálláson megrendezett regionális döntőn, ahol átvehette Kazinczy- jelvényét, illetve felkészítő tanárával, Veressné Fehér Erzsébettel együtt részt vehetett a versenyt kísérő szakmai tanácskozáson, városnéző kulturális és szabadidős programokon a három napos rendezvény keretében.Gratulálunk a szép sikerekhez, kívánva, hogy minél több követője legyen ékes magyar nyelvünk igényes használóinak!


Bodnárné Varga Márta
humán munkaközösség vezető

Kiegészítő információk