CULTURE QUIZ - 2018

CULTURE  QUIZ - 2018

Országismereti versenyünkbe a megye 5 városából neveztek tanulók és felkészítőik (Debrecen, Hajdúböszörmény, Sáránd, Vámospércs és Hajdúnánás). Az írásbeli fordulókban a következő témákban hívtuk barangolásra a gyerekeket: az Amerikai Egyesült Államok történelme, földrajza, híres emberek és helyek.

A Culture Quiz  3.(döntő) fordulójában 10 tanulónak volt lehetősége előadásával bemutatkoznia. Jól felkészült tanulók érdekes, nagyon sok részletre kiterjedő prezentációit élvezhette a közel 20 fős közönség - szülők, pedagógusok, diáktársak.

Hallottunk előadást az Államok alapításáról, leghíresebb elnökökről és munkásságukról, a Fehér Házban sétálhattunk virtuálisan, majd a szabadban töltöttünk néhány percet és megismertük a Yellowstone Nemzeti Parkot és csodálatos természeti értékeit. Természetesen Hollywood és a filmek világa is megjelent az bemutatókban és betekinthettünk az amerikai ünnepek hagyományaiba.

Az angol nyelvet már eszközként kitűnően és legtöbb esetben magabiztosan használó versenyzőkkel tölthettünk el egy hasznos és kellemes délutánt.

Az előadásokat 3 fős zsűri értékelte és jutalmazta: Skopkó István, Tóth Franciska és Székelyné Nádas Zsuzsa. A gyerekek értékes könyvjutalmakkal és apróbb ajándékokkal térhettek haza. A versenyt az Oxford University Press tankönyvkiadó és a British Council támogatta.

Helyezettek:

 

 

Iskola

Versenyző

Felkészítő pedagógus

1.

Mátyás király Általános Iskola és AMI- Vámospércs

Gellén Attila

Szentjóbi Marianna

2.

Bocskai István Általános Iskola_Hajdúnánás

Siró Tamara

Józsi-Tóth Sándorné

3.

Karácsony Sándor Általános Iskola_Debrecen

Hadházi István

Tömösvári Magdolna

 

Bocskai István Általános Iskola_Hajdúnánás

Dósa Tamás (különdíj)

Pusztainé Máró Irén

Gratulálunk minden résztvevőnek és felkészítőnek! 

Pusztainé Máró Irén


 

Kiegészítő információk