Fényes Tehetségeink pályázat záró rendezvénye

2015. június 8-án az Óvoda utcai intézményegység aulájában kiállítást szerveztünk, 32 gyerek és 4 pedagógus. Célunk, hogy bemutassuk az érdeklődő gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak, hogy milyen munkát végeztünk az elmúlt hónapban.
A Nemzeti Tehetség Program pályázat keretén belül Fényes Tehetségeink címmel érdekes kísérleteken, előadásokon, megfigyeléseken vehettünk részt, amelyről ezen a szép nyári napon egy bemutatót tartottunk. Balázs Emma és Reszegi Panna mutatta be a nézőknek a megvalósított programot.

Készítettünk logót, amely felkerült a kapott pólóra, ültettünk növényeket, ahol a fotoszintézist vizsgáltuk, fénnyel kapcsolatos kísérleteket végeztünk, tanulmányi kiránduláson vettünk részt a Csodák Palotájában, a Magyar Filmstúdióban, a Planetáriumban, a Természettudományi Múzeumban, asztrofotós interaktív előadásán vehettünk részt, Öveges laborban kísérleteztünk, napórát készítettünk az iskolaudvaron. És mindeközben játszva tanultunk.
A lányok bemutatója után egy videót nézhettünk meg, amely a pályázat rendezvényein készült fotókból állt össze.
Ezután minden résztvevő diák oklevelet kapott a pályázatban végzett kiemelkedő munkájáért.
Mi is szeretnénk itt megköszönni a pályázatot író és megvalósító tanárok munkáját és segítségét: Seres Tímea, Kissné Semsei-Tóth Mária, Józsi-Tóth Magdolna tanár néniknek és Petrus Tamás tanár bácsinak. Köszönjük szépen! Nagyon sokat tanultunk és mindezt játékosan úgy, hogy szinte észre sem vettük.  Reméljük, jövőre újra részt vehetünk hasonló pályázatban.


Bakó Dóra, Bakó László

Kiegészítő információk