Fényes tehetségeink - Budapest

A Nemzeti Tehetség Program „Fényes tehetségeink” című pályázat keretén belül kétnapos kiránduláson vehettünk részt Budapesten, ahol 32 tanuló és négy pedagógus felejthetetlen élményekben részesült.
Programok között elsőként a Csodák palotájában játszottunk, kísérleteztünk, vizsgáltuk a különböző fényjelenségeket és próbára tettük logikai készségeinket.

A sok móka és kacagás után utunk a Planetáriumba vezetett, ahol egy képzeletbeli 3D-s utazásba volt részünk. Eljutottunk a közeli és távoli bolygókra, megismerkedhettünk a különböző csillagképekkel is.
Egy bőséges éttermi vacsora után elfoglaltuk Budán a szállásunkat az Attila Hotelben.  Mint mindig az éjszaka most is hosszúra sikeredett. A jobb alvás érdekében egy éjszakai sétával gyönyörködhettünk Budapest fényeiben.
Másnap reggeli és pakolás után, buszra ülve Etyekre vettük az irányt. Itt a Korda Filmstúdióban egy fergetegesen fiatalos idegenvezetésben volt részünk. Végigsétáltunk például Róma, New York utcáit megjelenítő díszletek között, de láttunk nyomornegyedet és a jövőben játszódó színhelyeket is.  A névadó életével és munkásságával is megismerkedhettünk a Filmstúdióban lévő kiállításon. Kipróbálhattunk különböző filmes trükköket.
Mivel, mint minden kirándulásról innen sem térhettünk haza ajándékok nélkül, így a finom ebéd után mindenki kapott egy kis szabadidőt, hogy vásárolhassunk.
Végül a Természettudományi Múzeum hűs falai között kis csoportokban nézelődtünk és gyűjtöttünk információkat Magyarország különböző területeinek növény és állatvilágáról. Sajnos az idő elég rövid volt, még szívesen maradtunk volna.
Élményekkel tele, megfáradva értünk haza az esti órákban. Reméljük a jövőben is lesznek hasonló nyertes pályázatok, amelyekben ezek után is szívesen dolgozunk.
Köszönjük a munkát és szervezést tanárainknak, Magdi néninek, Timi néninek, Marika néninek és Tamás bácsinak, hiszen nélkülük mindez nem jöhetett volna létre.


Kondora Petra, Polyák Eszter, Varga Fruzsina 7.c

Kiegészítő információk