A mozgás legyen a Tied!

A Mozgás legyen a Tied! címmel sportágválasztó napot tartott a Bocskai István Általános Iskola és AMI felsős tanulók számára június 12-én a Hajdúnánási Gyógyfürdőben, mely a Nemzeti Tehetségprogram keretében valósult meg. A nap célja az volt, hogy minél több gyerek minél több sportágat ismerjen meg és próbáljon ki azért, hogy később tevékenységszerűen is választhassanak belőlük.
A Városi Gyógyfürdő hatalmas fesztiválterülete már 2. alkalommal adott otthont a nagy sportágválasztó rendezvénynek. A helyszíneken a gyerekek megismerkedhettek a városban fellelhető sportolási lehetőségekkel, azokkal a sportágakkal, melyek folyamatosan várják a képviselőiket.


A gyerekek reggel 8 órára érkeztek a Városi Fürdő területére, ahol a nap szervezői köszöntötték őket, valamint ismertették a programot. A hamarosan megválasztott városi diákönkormányzat küldöttei is bemutatkoztak a résztvevőknek, majd az osztályok képviselői kihúzták azt a helyszínt, ahol elkezdhették a sportágakkal való ismerkedést.
Minden osztály menetlevelet kapott, mellyel igazolták a helyszínen a részvételüket, hiszen ennek a napnak a legfőbb célkitűzése az volt, hogy minél több gyerek minél több sportágat megismerjen és kipróbáljon.
A fürdő szinte egész területén helyezkedtek el a sportágakat bemutató képviselők. Az osztályok együtt vonultak a helyszínekre, ahol rövid ismertető után bemutatót láttak, majd saját maguk is beállhattak oda, ami a legjobban elnyerte a tetszésüket.
Nagy sikere volt az íjászatnak, ahol a hagyományostól a modern íjakig láttak szereket. A birkózó szőnyegen is kipróbálhatták ügyességüket, de láttak tenisz, kendó, úszás, foci, pin-pong, kézilabda bemutatókat is.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy érdemes a gyerekeket szembesíteni a sportok világával, hiszen észrevehető így a sportágak iránti nagyobb érdeklődés és aktivitás.
A gyerekek teljesítményét a sportágbemutatók végén értékelték a szervezők. Eredményeket hirdettek az aszfaltrajzversenyben, ahol a számukra legnagyobb élményt nyújtó sporttevékenységeket kellett színes krétákkal megjeleníteni. Díjazták a legaktívabb osztályokat, akik a legtöbb helyszínen részt vettek, valamint eredményeket hirdettek a kerékpáros-ügyességi versenyen is.
A szervezők - Győriné Tanner Márta, Nagyné Zsíros Irén, Nábrádiné Bagdi Ildikó, Madai Tamás - örömmel látták a gyerekek aktív részvételét a sportágbemutatókon, s bíznak abban, hogy minél több gyereknek segítséget nyújtott ez a nap a számukra legalkalmasabb sport kiválasztásában.

Fekete Andrea

Kiegészítő információk