„Nyitnikék”…

2022. április 1-2-án Szentendrén immár második alkalommal került megrendezésre a „Nyitnikék” Országos Fuvolaverseny. A verseny célja az országban működő zeneiskolák fuvola tanszakainak bemutatása mellett a szakmai tapasztalatcsere, valamint a tehetségkutatás volt.

A versenyt nagy érdeklődés övezte. Összesen 228 gyerek vett részt a megmérettetésen, 7 korcsoportban. A versenyzőknek a szabadon választott műveik mellett egy kötelező darabot is elő kellett adniuk. Az előadásokat egy neves tagokból álló bírálóbizottság értékelte. A zsűri tagjai: Dr. Becsky Gáborné, Dratsayné Berényi Beáta, Herczegh Mária, Dr. Oross Veronika, Dratsay Ákos és Kanyó András.

 Művészeti iskolánkat az idén két tehetséges növendék képviselte, öregbítve ismét a Bocskai AMI, illetve Hajdúnánás hírnevét. Mind a két fuvolista növendék a II. korcsoport versenyzője volt, 46 társuk mellett.

  Kovács Dorottya - kiemelt arany minősítést szerzett, miután gyönyörű előadásával elkápráztatta a zsűri tagjait.

 Tamási Blanka Flóra - ezüst minősítéssel lett gazdagabb csodás játéka révén.

 Tanáruk - Hallgató-Barkaszi Andrea – felkészítőtanári különdíjban részesült.

 Szeretettel gratulálok Dorkának és Blankának, hisz nem kis feladat egy ilyen országos szintű megmérettetésre való felkészülés és versenyzés. Köszönjük szépen Tóth Erika tanárnő szorgos és áldozatos munkáját, és hogy zongorakíséretével segítette eredményes megmérettetésünket. Hálásan köszönöm a szülőknek, hogy mindvégig támogatták a munkánkat.

 Dorka ezen a versenyen avathatta fel újonnan vásárolt hangszerét, amit a „Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj” sikeres elbírálásának eredményeként vásárolhatott meg.  Köszönjük szépen Jelenik Krisztián (Hungarian Flute Center, Győr) profi segítségét a hangszer kiválasztásában.

Hallgató-Barkaszi Andrea


 

Kiegészítő információk