Nyertes pályázat

2021. május 27- én a Nemzeti Tehetség Program által kiírásra került a „Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj” NTP-NFTÖ-21 kódjelzésű pályázat, aminek a célja a kiemelkedően tehetséges fiatalok egyedi fejlesztésének ösztönzése ösztöndíj-támogatás formájában.

Az A1-es komponensben olyan 8-12 év közötti zenei tehetségek is pályázhattak, akik megfeleltek a pályázati kiírás feltételeinek, valamint elvárásainak. Az egyik ilyen feltétel volt például, hogy rendelkezni kellett megfelelő szintű versenyeredményekkel, valamint a közeljövőben a célkitűzések között kellett szerepelni a további szakmai fejlődésnek és megmérettetésnek egyaránt.

Így pályázhatott Kovács Dorottya fuvolista növendékem, aki a közelmúltban a X. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyen az I. korcsoportban I. helyezést ért el.

A szakmai ajánlásokkal is alátámasztott pályázat sikeres elbírálásaként Dorka 300.000 Ft hangszervásárlási támogatásban részesült, és birtokosa lett egy csodás Tomasi fuvolának. A hangszer kiválasztásában profi segítséget kaptunk Jelenik Krisztiántól, a Hungarian Flute Center munkatársától. 

Az új fuvolát már sikeresen fel is avatta Dorka. 2022. április 1-2-én a II. „Nyitnikék” Országos Fuvolaversenyen a II. korcsoportban kiemelt arany minősítésre értékelte játékát a neves tagokból álló szakmai zsűri.

Dorka következő versenye a Bocskai AMI által szervezett „Aranyhang” háziverseny lesz 2022. május 4-én.

A pályázat megírását segítették: Dr. Romos Zsolt, Lászlóné Lelesz Ildikó, Kovácsné Giliga Edina és Hallgató-Barkaszi Andrea  

                                                                                              

Hallgató-Barkaszi Andrea


 

Kiegészítő információk