„Aranyos” fuvolistáink sikerei

„Aranyos” fuvolistáink sikerei

I.

   2019. április 27-én került megrendezésre Derecskén a III. Megyei Fuvolás Találkozó, melynek célja a megyében működő fuvola tanszakok munkájának megismerése és bemutatása, valamint a tehetséges növendékek felkutatása és a pedagógusok szakmai tapasztalatcseréje. Az idén 10 intézményből mérettették meg magukat a fuvolista növendékek ezen a színvonalas rendezvényen. A gyerekek 4 korcsoportban adhattak számot tudásukról a legkisebbektől egészen a gimnazistákig.

   Művészeti iskolánkat Kovács Dorottya és Tamási Blanka Flóra képviselte, és vitték hírnevét a hajdúnánási fuvola tanszak munkájának. A lányok nagy örömmel és lelkesedéssel készültek a versenyre felkészítő tanárukkal, Hallgató-Barkaszi Andreával. Külön köszönjük Tóth Erika tanárnőnek is segítő munkáját és zongorakíséretét. A munka természetesen mindig meghozza a gyümölcsét!

  •   Kovács Dorottya – ARANY minősítés – I. korcsoport.
  •   Tamási Blanka Flóra – ARANY minősítés – I. korcsoport.

Gratulálunk lányok!

 „Andi nénivel nagyon sokat készültünk erre a versenyre. A rendezvény Derecskén volt és nagyon tetszett az összes program, különösen a kirakodó vásár. Egy kis színpadon léptünk föl mindannyian. Szimpatikus volt a zsűri. Szép volt az összes fuvola játék is. Arany minősítést szereztem, aminek nagyon örültem. Gyönyörű az érem is, és leírhatatlanul boldog voltam, amikor a nyakamba akasztotta a zsűri egyik tagja. Blanka, szintén arany minősítést szerzett. Az oklevél és érem mellett mindenki kapott egy hangszerboltban levásárolható 500 FT értékű kupont. A darabjaim - Corelli: Sarabande és Dolzsikov: Polka. Nagyon tetszett ez a nap!” – Kovács Dorottya.

„Még tavasszal jelezte Andi néni, miszerint Derecskén lesz egy fuvolaverseny, amire, ha szeretnék menni, szívesen elvisz, de feltétel, hogy fejből kell tudni a fuvolán játszott darabot. Megbeszéltük otthon, de én nagyon féltem, hogy nem fogom tudni megtanulni. Egy lassú és egy gyorsabb művet választottunk. Egyik este, addig nem feküdtem le, amíg teljesen meg nem tanultam. Húsvét után volt a verseny, de mi épp elutaztunk a családdal a hegyekbe. Ott minden délelőtt és délután gyakoroltam. Andi néni felvette a zongi alapot, hogy azzal együtt játszak. Nagyon sokat gyakoroltunk Erika nénivel is, ő kísérte a fuvola játékomat a versenyen is. A helyszínen még előszőr el lehetett gyakorolni, még mielőtt ténylegesen elkezdődik a verseny. Előszőr Dorka játszott, nagyon ügyes volt, én utána következtem. Izgultam, de a lassú darab eljátszása után, már könnyebb volt. Az eredményhirdetésen mikor már elmondták a bronz, az ezüst minősítéseket is, már tudtuk, hogy mi aranyosak leszünk. Nagyon-nagyon örültem!” – Tamási Blanka Flóra.

 

 

 II.

A derecskei sikerek után sem csillapodott a versenyláz a fuvola tanszakon, hiszen 8 növendék döntött úgy, hogy 2019. május 10-én részt vesz művészeti iskolánk I. Aranyhang Hangszeres Háziversenyén. A verseny egy másfajta kihívás volt számukra, hiszen itt a többi hangszeresekkel kellett megmérettetniük magukat. A befektetett munka itt is meghozta az eredményt:

  •  Pénzes Leila Julianna – ARANY minősítés - I.korcsoport.
  •  Kiss Rebeka – BRONZ minősítés - II.korcsoport.
  •  Kovács Dorottya - ARANY minősítés- II.korcsoport.
  •  Tamási Blanka Flóra - ARANY minősítés- III.korcsoport.
  •  Bakos Mira - EZÜST minősítés- III.korcsoport.
  •  Farkas Mária - ARANY minősítés- IV.korcsoport.
  •  Prepuk Inez - ARANY minősítés- V.korcsoport.
  •  Kecskés Emese - ARANY minősítés- VI.korcsoport.
  •  Hallgató-Barkaszi Andrea - pedagógiai különdíj.

 Gratulálunk lányok!

 Köszönjük Tóth Erika és Cséki Elemérné tanárnőknek a zongorakíséretet!

 

Horváthné Bózsár Irén

  

Kiegészítő információk