Hírek

Búcsúzunk, Zsani

Búcsúzunk

Mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy osztályunk tanulója: Dobos Zsanett tragikus hirtelenséggel eltávozott közülünk. A téli szünet előtti utolsó tanítási napon még felszabadulva, vidáman játszott velünk, rajzolt nekünk karácsonyi képeslapokat. Nem sejtettük, hogy ez lesz az utolsó alkalom.

Olyan lelkesen és szépen tudott mandala színezőket színezni, ahogyan egyikőnk sem. Nagyon szeretett lovakkal foglalkozni, sokat mesélt a kutyáiról. Az egyik legszorgalmasabb lány volt az osztályban. A Google Tanterembe feltett tananyagokat, feladatokat mindig ő köszönte meg leghamarabb, és mindent bepótolt. Évek óta járt néptáncra. Szép emlékei voltak a próbákról, fellépésekről, amelyekről gyakran beszámolt nekünk. Vidám, mosolygós kislány volt még akkor is, amikor nem érezte jól magát. Bájos arcát, jellegzetes, kerek nevetését nem felejtjük.

2022. január 3-án reggel már értesültünk a szörnyű hírről, igazán azonban csak akkor tudatosult bennünk Zsani elvesztése, amikor üresen maradt a padja. Felfoghatatlan ez számunkra és Andi néni számára is. Nagyon sokat gondolunk rá és beszélünk róla. Odaképzeljük a helyére, mintha ott ülne köztünk. Eszünkbe jut, hogy vajon Zsani mit mondana most, hogy pakolgatná a könyveit, milyen volt a táskája, a kabátja. Búcsúlevelet írtunk, rajzokat készítettünk neki, és összegyűjtöttük az elmúlt évek közös képeit. Jelképesen mindenki elkülönített egy kis helyet a szívében Zsani számára, ahol tovább él az ő emléke.

Drága Zsani! Búcsúzunk tőled. Gondolatainkban és a szívünkben mindig velünk maradsz.

Tarné Kovács Andrea és a 6.e osztály tanulói


 

Kiegészítő információk