Hírek

Ismét „Bocskai és kora” tehetséggondozó történelmi vetélkedő

Ismét „Bocskai és kora” tehetséggondozó történelmi vetélkedő

Intézményünk humán munkaközössége (a tavalyi évben való kényszerű kihagyás után) idén decemberben ismét megrendezhette hagyományos „Bocskai és kora” tehetséggondozó történelmi vetélkedőjét.

Az iskolánk névadója, valamint hajdú őseink letelepítője előtt tisztelgő megmérettetésre való felkészülés, s az interaktív játékos feladatok megoldása során a 7-8.évfolyamos diákjaink csapatai mélyülhettek el a fejedelem életének és a XVI. század történetének tanulmányozásában.

Igyekeztünk kicsit megújítani vetélkedőnket a tanórákon is egyre inkább előtérbe helyezett csoportmunka általi együtt gondolkodásra ösztönző, valamint a digitális kompetenciát egyaránt fejlesztő játékforma megvalósításával, kiemelten a hagyományos és internetes forráshasználat mind tudatosabb alkalmazásával.

Célunk, mely szerint szerettük volna a korszakot színesebben megjelenítő - így a gyerekek által könnyebben befogadható, megjegyezhető - történelmi mondák megismerésére alapozni a feladatokat, elnyerte a gyerekek tetszését, ahogyan a digitális alkalmazással készített, a diákok által kedvelt interaktív kvízjáték, a Kahoot, ill. a keresztrejtvény, szófelhő, activity, puzzle játék, képrejtvény. A csapatoknak biztosított laptop használatával az internetes források végig rendelkezésükre álltak, az okos, tudatos információkeresésre bátorítva őket.

Öröm volt látni, ahogyan mind az öt csapat igyekezett nagyon összedolgozva, egymást meggyőzve a lehető legeredményesebben megoldani a feladatokat, melynek javításában közreműködő zsűritagok is örülhettek, látva a sok helyes választ.

Munkaközösségünk ez alkalommal Molnár Eliza egyetemi hallgató pedagógusjelölttel is gazdagodott, aki iskolánkban töltötte közösségi pedagógiai gyakorlatát, s nagy lelkesedéssel vett részt a verseny szervezésében, a feladatok elkészítésében, valamint az interaktív történelmi játék profi levezetésében. Köszönet érte! Szeretettel látjuk máskor is!

Azt hiszem sikerült ezen a délutánon méltóképp megemlékeznünk Bocskai István fejedelemről, aki hozzánk hasonlóan büszke lehetne tanítványainkra, ahogyan volt egykori hajdúira!

A jó hangulatú, számos ismeretkört és képességterületet mozgósító versenyben a következő csapatok bizonyultak a legeredményesebbnek. Mindannyiuknak gratulálunk és további szép felfedezéseket kívánunk múltunk tanulmányozása során!

helyezés

csapatnév

versenyző

versenyző

versenyző

felkészítő tanár

  1.  

„Duhajok” csapata

Erdei Béla

Katona Marcell

Martinek Levente

Székely Barnabás

  1.  

„Csapatnév” csapat

Nagy Kristóf Dániel

Pálóczi Réka

Reszegi Jázmin

Szabó Éva

  1.  

„Háromszög” csapat

Farkas László

Pálmai János

Szincsák Milán

Szabó Éva

 

 

Minden versenyzőnek, felkészítő tanáraiknak (Szabó Albert, Szabó Éva, Szabó Sándorné, Székely Barnabás), a zsűri munkájában (Daróczi Ildikó, Fábián Andrea, Székelyné Nádas Zsuzsanna), valamint a technikai háttér segítésében (Csuka Viktor, Csuka Zsolt) résztvevő munkatársnak köszönöm, hogy ilyen sikeresen megvalósulhatott ez a program.

Köszönet Tóth Imre Igazgató Úrnak, valamint a Tankerületnek a verseny megrendezésének lehetővé tételéért, a diákok jutalmazásának támogatásáért és iskolánk Diákönkormányzatának a gyerekek megvendégelésének biztosításáért.

Bízom benne, hogy jövőre lesz lehetőségünk a korábbi évekhez hasonlóan iskolánkon, városunkon túl, szélesebb körben is meghirdetni tehetséggondozó versenyünket!

(További képek lapozás után)

 

Bodnárné Varga Márta
humán munkaközösségvezető


 

Kiegészítő információk