Hírek

Adventi készülődés az iskolában

Mi kell a karácsonyhoz a gyerekeknek? Játék, vidámság, finomságok, együttlét, dalok, ajándékok. Mindezekben része lehetett a Magyar utcai gyerekeknek a december 15-én lezajlott családi napon.

Intézményegységünk az EFOP-3.1.5 „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” kiemelt uniós projekt keretén belül egy emlékezetes, kellemes délelőttöt varázsolt az iskolai falai közé.

A reggeli megnyitón Tóth Imre igazgató bácsi köszöntötte a vendégeket, köztük Rácz Valériát, a pályázat mentorát, és szép számú szülőt is, akik elfogadták meghívásunkat.

Az alsós és felsős gyerekek közösen énekelték a Szent karácsony eljött kezdetű dallamot, meghallgatták Márai Sándor szavait, amivel mindenki ráhangolódhatott a további, ünnephez kapcsolódó programokra.

A szépen feldíszített, a gyerekek munkáival dekorált tornateremből ki-ki osztályonként az első helyszínre sietett, ahol a pedagógusok érdekes kis foglalkozásokkal várták őket.

20 perces váltásokkal mindenki részt vehetett 4 féle tevékenységen.

Az alsósok Nagyi meséiből kaptak diavetítéssel kísért ízelítőt, játékos feladatokkal ismerkedhettek más népek karácsonyi szokásaival. Ízek és illatok kápráztatták el őket, természetesen kóstolóval egybekötve, majd egy szép kis fenyődíszt készíthettek szakértő kezek támogatásával.

A felső tagozat csoportokban alkothatott – mesélhetett egymásnak karácsonyi történetet, és ők is részt vettek a „Népek karácsonyán”, ahol angol-német nyelvterülethez kötődő szokásokkal találkozhattak különféle rejtvények, puzzle megoldásával.

Karácsonyi activity várta őket egy újabb helyszínen, és kreatív kézműves foglalkozáson alkothattak szebbnél szebb ajándéktárgyakat, dekorációt.

Mire mindezek lezajlottak, a tornaterem adventi vásárrá alakult, ahol a gyerekek és szüleik adhatták – vehették az általuk és tanítóik, tanáraik által előre készített karácsonyi termékeket.

Sorakozott az asztalokon mézeskalács, karácsonyfadísz, manó, gyertyás koszorú, falikép, kulcstartó és még számtalan igazi kézműves munka, de az érdeklődés óriási volt, és a pultok rövid időn belül kiürültek.

A bevétel minden osztály saját pénztárát gazdagította, az élmény pedig az összes résztvevő lelkét.

A mozgalmas délelőtt folyamán vendégül is láttuk a gyerekeket: finom pogácsa, szendvics, tea várta őket a termükben.

A program zárásaként közösen énekeltünk, boldog szívvel köszöntünk el egymástól, és a kis vásárlaton kívül rengeteg élménnyel, kedves pillanattal, ünnepváró hangulatban térhettünk haza.

Köszönet illeti a délelőtt minden résztvevőjét, akik sok-sok munkával előkészítették, létrehozták, megvalósították ezt a közös kis varázslatot.

  

  

  

Kiegészítő információk