Hírek

Bál Mikulásvárás idején

Bál Mikulásvárás idején

December 1-jén került megrendezésre az évek óta hagyományosnak számító Mikulásváró bál a Bocskai István Általános Iskolában. Mint minden évben ilyenkor is a gyermekek legkedvesebb ünnepéhez, a Mikulásnaphoz kötötték a szervezők az időpontot, ezzel is kihangsúlyozva a gyermekek fontosságát és elsődlegességét ebben a projektben. Alapítványi bál lévén ugyanis a gyermekek programjainak színesítéséhez, kirándulásokhoz, az iskolai teljesítmények  jutalmazásához használják fel az est bevételét.

A báli képek a képre kattintva nézhetők meg!

 

A bál szervezői már hónapokkal ezelőtt elkezdték a készülődést, hiszen évről évre egyre nagyobb rendezvénnyé növi ki magát a kezdetekkor- több mint 10 éve elindult alapítványi est. Olyan közös munkáról van szó, mely egyaránt megmozgatja az iskola pedagógusait, a szülőket, a gyerekeket, valamint a városunk lakóit is, hiszen azon kívül, hogy színvonalas és nagy volumenű szórakozási lehetőség, alkalmat ad a jótékony közreműködésre, segítségnyújtásra is. Minden évben kiderül, milyen sok embert megérint, hogy a gyermekek iskolai éveit anyagi erőkkel is megkönnyítsék, hiszen az est bármelyik résztvevője és segítője szeme előtt csak ez lebegett- elősegíteni egy jótékony est sikerességét gyermekeink érdekében.

Mint minden nagyszabású rendezvény közös összefogással valósulhat meg, ám szükséges hozzá olyan koordinátor, aki kézben tartja és kialakítja a szervezés menetét. Székelyné Nádas Zsuzsa és Madai Tamás - a Bocskai iskola pedagógusai évek óta fő szervezői a bálnak -  a feladatokhoz szerveztek segítőket, úgymint a dekoráláshoz, a műsorszámokhoz, a vendéglátáshoz, a tombolatárgyak beszerzéséhez. Minden feladatban érvényesült a lendületes csapatmunka, mely valóban mozgósította az egész várost.

Minden évben rendeznek a bál idején osztálytalálkozót is az iskola egykori diákjai, így ebben az évben 2 ilyen találkozóra is sor került, melyből az 5 éves jubileumot ünneplők közül néhányan a bálon is részt vettek.

A bál nyitásában  a gyermekek voltak a főszereplők. A  végzős diákok keringőt adtak elő osztályfőnökük koreográfiájával, mely meghitt hangulatával kellő alapot adott a báli hangulathoz. Őket követte 3 táncos kislány bemutatója, majd az 1. d és 2. d osztályok mutatták be Mikulás ruhájukban, mennyire szeretik a karácsonyvárás izgalmait. A 2. e osztályosok ének- és tánctudásukról adtak tanúbizonyságot, mellyel vidám hangulatot varázsoltak a terembe. Végül városunk legnívósabb néptánc csoportja,  az Aranyszalma Néptáncegyüttes ropta el különleges, szemet gyönyörködtető produkcióját.

A báli hangulathoz a műsorok mellett hozzá tartozik a jó zene is, melyről Zelenák Krisztián zenész gondoskodott – a tartalmas, svéd asztalos vacsorát pedig Kerezsi Sándor és munkatársai készítették és tálalták fel az est folyamán.

A résztvevők jó kedve, a táncparkett telítettsége, a hajnalig tartó hangulat bizonyítja: ismét jól sikerült bált tudhat maga mögött az iskola nevelőtestülete, melyért köszönet jár minden szervezőnek, segítőnek és támogatónak!

Fekete Andrea


 

 

Kiegészítő információk