Hírek

Egyik a másik után...

 

Gyorsan telnek a tanév napjai… . Észre sem vettük, s már is a félév közeleg. Nem véletlen van ez így! Rengeteg a napi teendő, nincs idő unatkozni. Egymást érik a különböző versenyek, programok.


Így van ez a Diákönkormányzat „háza táján” is. Egymás után következtek a hagyományos őszi programjaink. Szinte be sem fejeződött az egyik programsorozat, már következett a másik.

Idei tanévünket rögtön a hulladékgyűjtéssel indítottuk. Az időjárás nem mindig volt kegyes hozzánk, hiszen két intézményegység gyűjtését is el kellett halasztani egy másik időpontra, de végül sikeresen zárhattuk a programsorozatot.

Először az Iskola úti intézményegység diákjai gyűjtöttek 2018. szeptember 10-én, majd egy hét múlva, 2018. szeptember 17-én, az Óvoda úti intézményegység tanulói szorgoskodtak. A Magyar utcai és a Polgári utcai intézményegységek gyűjtésnek eredeti időpontját az esős időjárás miatt el kellett halasztani, ám később - a diákok nagy örömére – meg tudtuk tartani a hulladékgyűjtést. A Magyar utcai gyerekek 2018. október 5-én, a Polgári utcai gyerekek 2018. október 8-án járultak hozzá munkájukkal ahhoz, hogy városunk tisztább, élhetőbb legyen.

Közben, 2018. október 4-én minden intézményegységünkben megtartottuk az Állati jó délutánt.

A Diákönkormányzatnak ezt a programját leginkább az alsós gyerekek szokták várni, bár az állathangutánzó versenyen a felsősök is szívesen részt vesznek. Nagy örömet okoz a gyerekeknek, hogy ezen a napon elhozhatják az iskolába kis-és nagyméretű kedvenceiket: kutyusokat, cicákat, hörcsögöket, kiscsirkéket, lovakat, halakat, egereket, papagájokat, galambokat … . A kedvencek különböző kategóriákban versenyezhetnek is egymással. Izgatottan szokták várni a gyerekek a zsűri döntését, hogy melyik állat nyeri el a legkülönlegesebbnek, a legszebbnek, a legcukibbnak, a legügyesebbnek járó díjat. De mind az alsósok, mind a felsősök számos más vetélkedőn is összemérhetik tudásukat. Részt vehetnek állathangutánzó versenyen, rajzversenyen, találós kérdéseket fejthetnek meg. A felsősök pedig természetismereti játékos vetélkedőn adhatnak számot a tudásukról.

Nem maradhattak el az őszi diákönkormányzatos kirándulások sem. Az időjárás kegyéből gyönyörű időben tölthettek el egy kellemes, érdekességekkel teli napot mind a felsősök, mind az alsósok. Mindkét kiránduláson 40 tanuló vehetett részt.

Először a felsősök indultak országjáró útjukra 2018. október 18-án. Idén Boldogkőváralja és Vizsoly volt a célpont. Boldogkőváralján megismerkedtünk a vár mesébe illő történetével, mondájával, majd érdekes kiállításokat tekinthettünk meg. A várban Európában egyedülálló makett kiállítás található, mely a jelentősebb magyarországi csaták helyszíneit, eseményeit mutatja be. Láthattunk középkori börtönkiállítást, középkori uralkodóink által veretett pénzeket.

Vizsolyban meglátogattuk az Árpád – kori Műemlék Templomot, melyben a Károly Biblia egyik első kiadású példányát is őrzik. Érdekes látnivalóul szolgált a nyomtatástörténeti kiállítás, ahol mindenki kipróbálhatta a középkori nyomdászok által használt sajtót.

Nagy sikert aratott a Mézmúzeum, ahol érdekes információkhoz jutottunk a méhekről, majd számos mézfajtát kóstolhattunk, vásárolhattunk meg.

Az alsós gyerekek 2018. október 26-án látogattak el Szilvásváradra, aholkisvasutaztak, túráztak.

Akik részt vettek a kirándulásokon, azok észrevétlenül jutottak sok új ismerethez. Játszva tanultak, miközben nagyon jól érezték magukat…..

Az iskolai programok, versenyek sokasága ezután is folytatódik. A Diákönkormányzat sem fog pihenni, hiszen a decemberi ünnepek közeledtével már szervezzük a következő rendezvényünket, a Karácsonyi játszóházat, mellyel reméljük, hogy szintén sok kisgyereknek fogunk örömet okozni.

A Diákönkormányzat felnőtt segítőiként szeretnénk megköszönni a kedves szülőknek, s a kollégáinknak azt sok-sok segítséget, melyet a programok lebonyolításához, megrendezéséhez kaptunk.

Mindenkit szeretettel várunk a Diákönkormányzat soron következő rendezvényén!

 

Hajdúnánás, 2018. nov. 11.

Gálné Krizsán Melinda, Nagyné Deli Tünde,

Nagyné Zsíros Irén, Péter Hajnalka

A Diákönkormányzat felnőtt segítői

 

 

A Diákönkormányzat felnőtt segítői:

 

 

Kiegészítő információk