Hírek

„Olyanok voltunk mint egy nagy család!”

„Olyanok voltunk mint egy nagy család!”

A H.B.M. PSZ Hajdúnánási Tagintézménye az EFOP-3.1.6-16-2017-00038 azonosító számú „Esély a jövőnkért, mert mi is létezünk!” című pályázat keretén belül, 3 napos tábort valósított meg Parádon.

Az előkészítő feladatokat már augusztus elején elkezdte a három megvalósító pedagógus: Szabóné Kiss Judit tagintézményvezető, Lászlóné Lelesz Ildikó tehetséggondozó koordinátor, Nagy Angéla gyógypedagógus-logopédus.  A felmerülő akadályokat leküzdve a tábor megvalósulásának helyszíne a parádfürdői Zöldövezet Vendégház lett, ideje pedig szeptember vége. A résztvevő 15 gyermek életkorát tekintve átölelte a teljes általános iskolai korosztályt (az elősöket kivéve). Kiemelt célunk volt a nebulók sokszínűsége által az ismerkedési stratégiák megismertetése, a beilleszkedési és magatartási nehézségekkel küzdő gyerekek direkt megsegítése. Külön örömünkre szolgált, hogy a családokat anyagilag nem terhelte meg semmilyen költség: az utazás, a szállás, az étkezés ingyenes volt.

 

Köszönettel tartozunk Tóth Imre igazgató Úrnak, hogy igazoltan voltak távol 3 napot a gyerekek. Az őszi időjárás kegyeibe fogadta e nemes kezdeményezést és csodálatos napsütésben kezdtük meg szeptember 19-én, szerdán reggel utunkat. Összekovácsolódásunkat a gyöngyösi Mátra Múzeum tárlatainak megtekintésével kezdtük, majd a közeli sástói kilátó és a Kékes tető bátorságpróbának is beillő megmászásával folytattuk. Mire délután a szállásra érkeztünk a vadregényes Parádfürdőn, spontán kialakultak a szobák elrendeződései. A második nap délelőttjén a tanulási nehézségek leküzdéséhez adtunk feladatokat, agyféltekéinket dolgoztattuk meg mozgásos, manuális, koncentrációs és asszociációs játékokkal, szigorúan feladatlapok nélkül. Majd délután a Csevice-forráshoz vezető túra acélozta a gyerekek kitartását. A kellemesen elfáradt kis csapat az esti mese hallgatása után hamar pihenni tért, hogy a harmadik napon a helyi kocsimúzeum meglátogatása után a kora délutáni órákban hazatérhessen.

Élményeink széles amplitudót jártak be: volt óriási kacagás, volt anya utáni vágyakozó sírás, voltak új becenevek, voltak ijedtségek (ugyanis is egy mókus is lakott velünk) voltak rácsodálkozások és lettek új barátságok. Köszönjük, hogy ott lehettünk veletek kedves gyerekek és ahogyan a címben is szerepel, amit a hazafelé úton fogalmazott meg egyikőtök: Szakszolgálatunk családja Ti vagytok kedves BTM-es gyerekek!

Nagy Angéla

Kiegészítő információk