Megyei német nyelvi akadályverseny a Karácsony Sándor Általános Iskolában

Megyei német nyelvi akadályverseny a Karácsony Sándor Általános Iskolában

Írta: Snellenpergel Esztella, Jámbor Angelika, Kéki Bianka

 

Autóbusszal indultunk 2019. április 17-én Debrecenbe, a Karácsony Sándor Általános Iskolába. A megérkezés után regisztrálták a csapatokat, s igazgatónő köszöntött bennünket. Az akadályverseny két részből állt:

 

  1. Egy 50 perces feladatsorban szóban és írásban mutathattuk meg tudásunkat. Legérdekesebb feladat az volt, amikor a táblára rakott szöveget kellett a csoport tagjainak lediktálni. A képek és sportágak párosítása, a keresztrejtvény megfejtése, az activity és a magnóhallgatás is próbára tett bennünket. Az első rész után megvendégeltek bennünket az ebédlőben, s ezután megújult erővel folytattuk az akadályverseny második 50 percét.
  2. Öt különböző teremben vándoroltunk az iskolában. Találós kérdések kitalálása, állatok jellemzése, boszorkányok elküldött meghívójának kiegészítése, szóhalmaz szétválogatása, csoportosítása – mind-mind izgalmasak voltak. Véleményeinket is összegyűjtöttük:

„Számomra legérdekesebb a „Futva diktálás” volt. A csapatom tagjai szorgalmasan írták azt a szöveget, amit csak én láthattam.”
(Kéki Bianka 6.a)

„Minden németül zajlott, nekem ez tetszett.”
(Papp Levente 6.a)

„A kezdő feladat volt a legjobb. A kérdéseket nem volt könnyű a válaszokkal összepárosítani, de megoldottuk.”
(Ilyés Hanna 6.a)

„Sok segítséget adtak a verseny szervezői.”
(Lovász Csaba 6.a)

Jó éreztük magunkat, alig várjuk, hogy jövőre is elmehessünk!

 


 

Kiegészítő információk