e-Reise Wettbewerb

e-Reise Wettbewerb

Több éve hagyomány már iskolánkban, hogy az idegen nyelvi munkaközösség megrendezi háromfordulós levelezős versenyét 7-8. osztályosok számára. A nyelv magas szintű ismerete mellett Svájc földrajza, híres emberei, történelme szerepelt a verseny ismeretanyagában.

A feladatokat Czinegéné Daróczi Julianna, Daróczi Ildikó, Ötvösné Varga Erika és Papp Imréné állították össze. A legtöbb pontot szerző tanulókat meghívtuk május 7-ére, a szóbeli fordulóra, melyre városunkon kívül Debrecenből, Hajdúböszörményből, illetve a helyi Református Általános Iskolából érkeztek a versenyzők.

A szóbeli fordulóra olyan prezentációkkal készültek a gyerekek, mely a verseny témakörei közül a legjobban vonzotta őket. Érdekességeket hallottunk a németországi meseútról, Tell Vilmos legendájáról, a német zenéről, az Adidasról, a Bódeni-tó szépségeiről, a lovakról, a német perec keletkezéséről és elkészítéséről. Áttekintést kaptunk a mai németnyelvű országokról.

A zsűri tagjai – Nagyné Zsíros Irén, Nagy Angéla és Erdei Noémi - a helyes kiejtés, intonáció, a folyamatos beszéd, az önálló, élményszerű előadásmód, az IKT eszközök megfelelő alkalmazása alapján értékelte a versenyzőket.

A következő helyezések születtek:

 

  1. Gulyás Szabolcs
  2. Junácski Laura
  3. Kecskés Zsófia
  4. Mező Rebeka és Daróczi Dorina

Különdíj: Korsós Zalán

Minden helyezett oklevélben és értékes könyvjutalomban részesült, a többiek emléklapot és ajándékokat vehettek át, melyet a Hajdúböszörményi Tankerület, a Goethe Intézet és a Svájci nagykövetség támogatott.

 

 

 

 

 

Papp Imréné


 

Kiegészítő információk