Területi Versmondó Verseny 2017

2017. április 11-én ünnepre hívtuk a versbarátokat, e délutánra irodalmi teaháznak berendezett iskolai aulánkba. A verseket ünnepeltük József Attila születésnapján, a Magyar Költészet Napján.
A minden évben hagyományosan meghirdetett városi, majd területi versmondó versenyünkre idén három település hat iskolájából, több mint 50 tehetségígéret nevezett szabadon választott versével, hogy elmondhassa azt saját, s az őt hallgatók örömére.
A versenyzőket, felkészítő pedagógusaikat, szüleiket, s az előadók értékelésére felkért zsűrit Szabó Anna 8.a osztályos, művészeti iskolánk tanulójának szép tavaszi fuvolamuzsikája köszöntötte, Tóth Erika tanárnő zongorakíséretével.


A megnyitó után a négy kategória versenyzői külön termekben mondták el verseiket a zsűri előtt, akiknek most sem volt egyszerű rangsorolni az igen színvonalas előadásokat.

 Ezúton is köszönjük szépen, hogy elvállalta ezt a szép, de egyben nehéz feladatot Bakó Andrea óvodapedagógus, Szarka Jánosné nyugalmazott tanítónő, Ferencziné Répánszki Tímea fejlesztőpedagógus tanítónő, Szabóné Mezei Etelka nyugalmazott könyvtáros, Alföldiné Ragyák Andrea pszichológus, Húsvéthné Szabó Judit gyermekkönyvtáros, Bódi Judit önkormányzati képviselő, Veláczki Anikó középiskolai tanárnő, Szabóné Kiss Judit a Pedagógiai Szakszolgálat vezetője, Klepács Györgyi a szülői munkaközösség vezetője, Szabóné Tóth Judit a Helyi televízió főszerkesztője, Bordás Pálné könyvtáros.

A versek meghallgatása után a versenyzőket, vendégeinket újra az aulába invitáltuk, ahol pogácsa és tea mellett most már nyugodtan beszélgethettek, verseket olvasgathattak az asztalokon elhelyezett kíváncsi gyerekeknek szóló igényes kivitelű és tartalmú Szitakötő irodalmi folyóiratból, vagy ismerkedhettek egy kicsit, míg megszülettek az eredmények. 

A zsűri tagjai nagyon megdicsérték a versmondókat, kiemelve szép, tiszta beszédüket, a versekkel való azonosulásukat, s a költők üzeneteinek élményszerű tolmácsolását. Az értékelés során a következő diákok bizonyultak a legkiválóbbaknak, akik oklevél és könyvjutalomban részesültek.

 

1-2. évfolyam

I. hely Tóth Vince 2.a Bocskai Iskola Hajdúnánás
II. hely Szabó Hanna 1.c és Varga Viktória 2.a Bocskai Iskola
III. hely Farkas Ferenc 1.a, Hadas Tilla 2.b és Nagy Kristóf Dániel 2.c Bocskai Iskola


3-4. évfolyam


I. hely Varga Fanni 4.d Bocskai Iskola
II. hely Kőrösi Róbert 4.b és Papp Levente 4.a Bocskai Iskola
III. hely Berencsi Evelin Anna és Tályai Loretta Deák Ferenc Általános Iskola Szorgalmatos
Különdíj Deák Máté 4.f Bocskai Iskola


5-6. évfolyam

I. hely Horváth Dorina 5.b Bocskai Iskola
II. hely Debreczeni Péter Móra F. Általános Iskola Hajdúdorog
III. hely Madai Netti 5.c Bocskai Iskola
III. hely Petrus Bálint Szent Bazil Görögkatolikus Általános Iskola Hajdúdorog
Különdíj Horváth Hanna 5.a Bocskai Iskola Hajdúnánás


7-8. évfolyam


I. hely Orosz Nikoletta Móra F. Ált. Iskola Hajdúdorog
II. hely Varga Laura Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium Hajdúnánás
II. hely Szőke László Szent Bazil Görögkatolikus Általános Iskola Hajdúdorog
III. hely Huszti Veronika 7.e Bocskai Iskola Hajdúnánás
Minden résztvevőnek gratulálunk, s köszönjük, hogy elhozták nekünk szebbnél szebb verseiket, s megajándékozták vele egymást és a jelenlévő kedves szülőket, nagyszülőket, pedagógusokat. Jövőre mindenkit visszavárunk!


Bodnárné Varga Márta
projekt vezető

Kiegészítő információk