Kirándulás - Van valami a levegővel

 

05.08-án (szerda) reggel fél 7-kor indultunk a „Van valami a levegővel” nevű pályázat kirándulására. Az úticél Budapest volt, azon belül is legelőször a repteret látogattuk meg. Szerintem nagyon érdekes volt, nagyon sok új információt tudhattunk meg. 

Egy gyors ebéd után az ELTE Meteorológiai tanszékéhez mentünk. Ott nem csak érdekes műszereket figyelhettünk meg, hanem még a tetőre is kimehettünk, hogy megnézhessük a gyönyörű kilátást.

 

Ezek után már nagyon izgatottak voltunk, hogy vajon milyen is a szállásunk. Amikor odaértünk tátva maradt a szánk. Az egész Green Garden Hostel egy régi villából lett átalakítva és valami meseszép volt. Este még egyszer kimozdultunk. Felgyalogoltunk a Citadellához. A kivilágított városban gyönyörködhettünk egy ideig, de utána már vissza kellett mennünk, mert másnap korán keltünk.

05.09-én reggeli után összepakoltuk a dolgainkat és amint megérkezett a buszunk, indultunk a Csodák Palotájába. Az ottani játékok nagyon érdekesek voltak, de persze nem csak szabadfoglalkozásunk volt. Több érdekes bemutatón is részt vehettünk, amik minden esetben nagyon interaktívak voltak.

Az ebéd a Buda Gourmet Bistro étteremben nagyon finom volt. Bár sokan már alig bírtak megállni a lábukon, annyit ettek a fagyinak akkor is helyet tudtak szorítani.

Úgy terveztük, hogy a Hadtörténeti múzeum lesz az utolsó programunk, ez után indultunk el hazafelé. Útközben megálltunk egy McDonald’s-ban, ahol mindenki kapott egy Happy Meal menüt. Az ajándék nagyon cuki volt, főleg, hogy nagyon szeretem Snoopy-t.

Én a kisbuszos társaság tagja lehettem, ahol rengeteget nevettünk egymás viccein/hülyeségein. Szerintem mindnyájunk kedvenc története volt a ‘tetszik bácsi’ és a ‘pisilni kell’.

A kirándulás összességében nagyon jól alakult, főleg, hogy olyan jó pedagógusok voltak velünk, mint Timi néni, Magdi néni és Tamás bácsi.

Kiegészítő információk