Mini olimpikonok

Mini olimpikonok

Az EFOP-3.3.5-19-2020-00026 pályázat keretén belül 2021.június 28. és július 2. között valósítottuk meg a „Mini olimpikonok” elnevezésű tábort. Ezen a héten 20 ötödik évfolyamos tanuló szerzett nagyon sok élményt a programok során. A tábori helyszín a Tedejen található közösségi ház volt.

 

A tábor fő motívuma az olimpia volt. Az olimpiai eszme szem előtt tartásával, különböző mozgásos formákon keresztül ismerkedtek meg az öt földrész jellemző sportjaival, olimpiai sportágakkal, az olimpiák történetével. 

 

A táborlakó gyerekek kipróbálhatták a lovaglást, kajakozást, kenuzást, atlétikai versenyszámokat, asztaliteniszt. Mind egyéni és csapatsportok megismerésére és kipróbálására is volt lehetőség.

 

A heti sportos programok mellett számos közösségépítő, szabadidős játékot is szerveztünk a gyerekeknek. Nagy kedvenc volt egész héten a számháború, és a csocsó.

 

A csütörtöki napon egy élményekkel teli kiránduláson vehettünk részt Nyírbátorban. A lovardában vicces sorversenyeket szerveztek nekünk, valamint lehetőség volt kipróbálni a lovaglást is, melyet nagyon élveztek a gyerekek. Ellátogattunk a Nyírbátori Asztalitenisz klub edzőtermébe is, ahol profi körülmények között játszhattunk kicsit. Ebben a klubban nevelkedett a magyar asztalitenisz válogatott tagja Majoros Bence, akivel azért nem tudtunk személyesen találkozni, mert az olimpiai formaruháját ezen a napon vette át.

 

A táborozó gyerekek beszámolói szerint egy élményekben gazdag, jó hangulatú táborban vettek részt.

 

Madai Tamás táborvezető


 

Kiegészítő információk