Siker az Együtt egy jobb internetért országos rajzpályázaton

Siker az Együtt egy jobb internetért országos rajzpályázaton

A 2021-es Biztonságosabb Internet Nap alkalmából a Gyermekmentő Szolgálat Képregény-készítő, mémkészítő és hősépítő országos versenyt hirdetett általános és középiskolások számára.

A Biztonságos Internet Nap – Safer Internet Day (SID) – célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) akciótervének keretein belül több mint 150 országban minden évben ugyanazon a napon felhívja a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire, lehetőséget teremtsen és buzdítsa a gyerekeket olyan pozitív tartalmak létrehozására, melyeket később a családban, iskolában, barátokkal is tudnak használni.

Junácski Laura, képzőművészet-grafika tanszakos diákunk a képregény-készítő kategóriába küldte be pályaművét. Laura képregénye a biztonságos internetezésről szól. Egy általa megalkotott figura, Net-Girl ad tanácsokat a világháló megfelelő használatával kapcsolatban. Az internet az évek múlásával az emberek életének fontos részévé vált. Sajnos számtalan veszélyt is rejt, de ezeket megfelelő körültekintéssel kontrollban tarthatjuk. A képregényhez az ötleteket nem volt nehéz összeszednie mivel a családja ezekre mindig felhívta a figyelmét.

 

A részletesen kidolgozott, ötletes, gyerekek világához közel álló munka a zsűri tetszését is elnyerte, hiszen ezen az országos versenyen 5. helyezéssel díjazták tanítványunkat. Az eredményhirdetésre meghívásos élő online fórumon került sor a saferinternet.hu oldalon. Ezúton is szívből gratulálunk a szép eredményhez, és további sok sikert kívánunk!

Nábrádi Mihályné


 

Kiegészítő információk