Nincsen farsang zene nélkül!

Nincsen farsang zene nélkül!

A farsangi ünnepségek és mulatságok, mára már egyik elmaradhatatlan eseményévé forrta ki magát a zeneművészeti ág szervezésében immár ötödik éve megrendezésre kerülő Kicsinyek Farsangi Koncertje és táncos mulatsága.

Az legelső farsangi hangversenyünkkel az volt a célunk, hogy a kezdő hangszeres növendékeket kicsit oldottabb formában tudjuk bevezetni a komolyzenei szereplések és koncertek világába. Gondoltuk, álarc mögé bújva és jelmezt öltve magukra, talán bátrabban mernek színpadra lépni nagyszámú közönség előtt. És ez így is lett. Azóta az évek során, az idősebb tanítványok is nagy örömmel csatlakoznak és vesznek részt a koncerten. A különböző tanszakok minden alkalommal újabbnál újabb ötletekkel rukkolnak elő a farsangi hangulat megteremtése érdekében. Második éve pedig fergeteges táncos mulattsággal és tombolasorsolással zárjuk rendezvényünket.

Az idén sem volt ez másképp. A koncert során tréfás, vidám, ámulatot és meglepetést okozó előadásokon, dallamokon és ritmusokon keresztül merülhetett el a közönség a színes kavalkádban. A tanszakok ünnepélyes bevonulása után, a Szivárvány óvoda Süni csoportjának nyitótáncával indult a vidám farsangi koncert, Kónya Gáborné Ibolya és Kónyáné Menyhárt Erika vezetésével. Cséki Elemérné zongoristái egy bulizós jelenetet adtak elő „Varázs zongora” címmel. A gitárosok és tanáruk Péter Csaba a Buborék együttes „Téli táj” dalát tolmácsolták nyári öltözetben. A fuvola tanszak összes növendéke vad rockerek bőrébe bújva egy Beatrice egyveleget és a Queen „WE Will Rock You” számát adták elő Hallgató-Barkaszi Andrea vezetésével. Gyuró Zoltán citerás „boszorkányai”stílusosan farsangi dalokkal készültek. Kovácsné Giliga Edina és hegedűs „kis katicái” pedig a Katalinka szállj el gyermekdalt szólaltatták meg. A Macskarisztokraták c. rajzfilm szereplőit személyesítették meg Tóth Erika legkisebb zongoristái, majd farsangi dalokat játszottak egyszerre öten, két zongorán előadva. Kéki Imre kis trombitásai a Gólyanótát majd a Békanótát fújták, míg közben a bográcsban sült a rántott béka. A görbeházi hegedű tanszakot képviselte Asztalos Ágnes és három tanítvány, akik Medvedovszky Jazz hangsorát játszották, csinos charleston-os ruhájukban. Az ütő tanszak nagyobb tanulói és tanáruk Kolics Máté egy „uncsi” (és itt kérek elnézést a nevükben is a matematika tanároktól) matematika órába adtak bepillantást, ami egy pörgős Rock Trap-ba csapott át. Barna Anikó fuvolatanszakos növendékünk „Van másik…” jelenetet adott elő, amiben A kör közepén állok c. dalt játszotta el hat különböző hangszeren. Az előképző szolfézs csoport „Méhecske” kórusa egy különleges kis hangszeren, a kazoo-n zümmögtek el gyermekdalokat Szabó Emese vezetésével. Az alsós énekkartól A mese jó c. görög népdalt hallhatta a nagyszámú közönség, Fábián Andrea vezényletével.

A tartalmas és szórakoztató koncert záródalát minden szereplő együtt énekelte a színpadon, boldog mosollyal arcukon. És ez a mosoly csak még tovább fokozódott az estébe nyúló mulatozás folyamán, valamint amikor az értékes tombolatárgyak és a nagyértékű fődíj, a kerékpár gazdára talált.

És a rendezvény fő szervezőjeként mindenki nevében szeretnék köszönetet mondani  mindennemű támogatásért annak a sok-sok családnak, vállalkozásnak, szervezetnek és magánembernek, akik áldoztak a Bocskai AMI zeneművészeti ágán tanuló gyerekek mosolyáért.

 

Hallgató - Barkaszi Andrea,
a projekt egyik vezetője

 

Kiegészítő információk