Hegedűfesztivál Abonyban

Hegedűfesztivál Abonyban

2018. november 21-22-én, Abonyban került megrendezésre az V. Országos Bihari János Hegedű, Gordonka-és Vonós Kamarazenei Fesztivál.

37 iskola közel 100 növendéke mutatta be hangszeres tudását.

Több évtized után óriási öröm volt, hogy országos versenyen vett részt iskolánk hegedű tanszakos növendéke, FEJES BÁLINT. A minősítésről neves szakmai zsűri döntött, melynek tagjai

  • Ácsné Szily Éva (hegedű- szolfézs szakos tanár, fővárosi szaktanácsadó, a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola Német László díjas tanára, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének tanára),
  • Dávid Krisztina (a Tóth Aladár Zeneiskola mentortanára, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a MÁV szimfonikus zenekar tagja)
  • és Dr. Ittzés Tamás (hegedűművész, egyetemi docens a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karának hegedű tanára, az eMeRTon díjas Bohém Ragtime Jazz Band alapítója és vezetője) voltak.

Szóló hegedű kategóriában négy korcsoportban indulhattak a jelentkezők, ahol két különböző stílusú és karakterű darabot kellett előadni kotta nélkül, melyből az egyik magyar zeneszerző műve volt.

Bálint hegedűjátékát BRONZ minősítéssel jutalmazta a zsűri az I. korcsoporban, amihez szívből gratulálunk!Ezúton is szeretném megköszönni a szülők támogatását és Tóth Erika kolléganőm korrepetítori munkáját.

Kovácsné Giliga Edina

„Örömmel vettem részt az Abonyban megrendezett országos hegedűversenyen. Nagyon kedvesen fogadtak a zeneiskolában. Verseny előtt izgultam, de miután kiálltam a színpadra hegedülni, megnyugodtam. Jó érzés volt megmutatni mit tudok. Örültem az eredménynek és jövőre is szeretnék részt venni."

Fejes Bálint 3. e. osztály


 

Kiegészítő információk