Nyári táncos élményeink

A hajdúnánási néptáncos növendékek idén is egy szakmailag tartalmas tanévet zártak 2018. június 15-én. A táncos csizmák és cipők azonban ezután sem lettek szögre akasztva, hiszen a gyerekeket szállító busz nem győzött fordulni a csoportokkal a táborhelyig és vissza. A néptáncpedagógusok célja idén is az volt, hogy a szakmai és szabadidős tevékenységeknek köszönhetően élménydús táborokban vegyenek részt a gyermekek. A változatos programoknak köszönhetően a gyerekek új táncanyagot tanulhattak, miközben a kézműves foglalkozások, játékok, vetélkedők, kirándulások erősítették a közösségek összekovácsolódását.

Június 18-24-ig immár ötödik alkalommal táborozhattunk a Balaton parti Csopakon a Városok-Falvak Szövetsége által szervezett néptánc táborban. Idén nyolc település néptánc csoportja vehetett részt a mindennapos szakmai táncfoglalkozásokon, ami után a jól megérdemelt balatoni fürdőzés volt a jutalom. A szakmai programot ez évben Márton Attila és Makkai Andrea vezette. Városunkat az Aranyvessző néptánccsoport képviselte.

Június utolsó hetében hagyományőrző tábort szervezett Mártonné Bródi Csilla tanító néni. A napközis tábornak a Kendereskert adott otthont, ahol 30 alsó tagozatos Bocskais diák tanulhatott izgalmas népi játékokat, néptáncot, valamint különböző kézműves technikákat. A heti programot gazdagította egy Nagykálló-Harangodi kirándulás, valamint a Bürkös zenekar és az Aranyszalma Ifjúsági Néptáncegyüttes tagjainak műsora.

Július 12-15-ig Harangodon táboroztak legnagyobbjaink, az Aranyszalma Ifjúsági Néptáncegyüttes. A miskolci Szinvavölgyi néptáncműhelyből meghívott vendég oktatók, Bárdos Zsuzsanna és Körmöndi Tamás Vajdaszentiványi táncokat tanítottak nekünk.
Július 16-tól pedig Szamoskéren zártuk a tánctáborok sorát, ahova több csoportunkból is jelentkeztek táncosok. Bedő Melinda, Márton Attila és Makkai Andrea néptáncpedagógusok segítségével valósulhatott meg ez a szakmai tábor. A szerdai napon vendégoktatóktól tanulhattunk Antal Dóra és Antal Roland személyében, valamint kézműves foglalkozást tartott nekünk Papp Anita néni.

A néptánc táborok elérték céljukat, a gyerekek új barátságokkal és új tánclépések megtanulásával gazdagodtak, amelyeket színes élménybeszámolókkal meséltek el otthon.

Patalenszkiné Makkai Andrea


 

Kiegészítő információk