Képzőművészeti kiállítás - 2018.

Képzőművészeti kiállítás

„…Azt szeretem a rajzolásban, hogy amikor rajzolsz, olyan, mintha az egész világ megszűnne létezni körülötted. Csak te vagy, a papírlap, meg a ceruza, esetleg még a halk klasszikus zene a háttérben, vagy ilyesmi, de igazából azt nem is hallod, mert annyira belemerülsz abba, amit csinálsz.

Amikor rajzolsz, nem érzékeled az idő múlását, sem azt, ami körülötted történik. Mikor igazán jól megy a rajzolás, megeshet, hogy leülsz egykor, fel sem nézel egészen ötig, és még csak fogalmad sincs, hogy mennyi idő telt el, amíg valaki fel nem hívja rá a figyelmedet, annyira magával ragad, amit alkotsz. 

Semmi, de semmi sincs a világon, ami ehhez fogható. A filmek? Az olvasás? Nem igazán. Ha csak a történet nem valami hihetetlenül jó. De ilyen igazán kevés van. Amikor rajzolsz, akkor a saját világodba kerülsz, a saját alkotásodba. És nincs annál jobb világ, mint amit te alkottál magadnak. Ezért van, hogy amikor elmerülsz egy rajzban, és valami történik, ami kizökkent abból a világból, az százszor olyan bosszantó, mint ha a matekleckédet csinálod, vagy ilyesmi, és a nővéred beront a szobádba, hogy kölcsönkérjen egy hajgumit, vagy mit tudom én.

Amikor rajzolsz, és valaki aközben zavar meg ezekkel, hát azt hiszem, az a valaki még azt is megérdemelné, hogy elküldjék…”

(Meg Cabot)

2018. június 06-án délután 17 órakor került megrendezésre az idei tanév Képzőművészeti kiállítása iskolánk aulájában.
A kiállítás nagy érdeklődésnek örvendett, hiszen szép számmal jelentek meg a családtagok, a meghívottak és a kedves érdeklődők.
A tárlat megtekintését megelőzően, a megnyitó után rövid tanév értékelésre került sor, majd a foglalkozások, versenyek, kirándulások alkalmával készült képek, videók levetítése színesítette az egyébként is - természetéből eredendően - színekben bővelkedő programot.

Az aulában elhelyezett, közel 1000 darab síkbeli és térbeli munka többféle témában, különféle technikával készült. A növendékek, képességeikhez mérten, leginkább saját elképzeléseiket jelenítették meg alkotásaikon, szabadon választott technikával (grafit, szén, tempera, pasztell, viaszkarc, akvarell), de szívesen dolgoztak meghatározott témákban is, mint például a Parafrázis vagy a Honfoglalás, és önként vállaltak rajzversenyeken, rajzpályázaton való szereplést, ahol a korábbi évekhez rendhagyóan, kimagasló teljesítményeket értek el. (Parafrázis, Én a képben, Mesés Japán, Tojama)

Az alkotások 2018. június 13-ig tekinthetők meg az aulában elhelyezett paravánokon.

Martinek Ágnes

 


 

Kiegészítő információk