Zongorista növendékünk országos sikere

Zongorista növendékünk országos sikere

2018. április 13-14-én a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola és a Hidas Frigyes Alapítvány rendezésében került meghirdetésre a III. Kiskunfélegyházi, Magyar Szerzők Vokális és Hangszeres Műveire kiírt országos verseny.

A megmérettetésre az Alapfokú Művészeti Iskolák tanulói nevezhettek 5 korcsoportban és 7 kategóriában. A fafúvós a rézfúvós az ütős a vonós a gitár és a zongora hangszerek megszólaltatása mellett szóló énekléssel is bemutatkozhattak az ország minden pontjáról érkezett ifjú zenészek, énekesek.

A Bocskai Általános Iskola Makláry Lajos Alapfokú Művészeti Tagintézménye zongora tanszakát a jelen kiválósága és a jövő reménysége: Hallgató Dávid képviselte. Növendékünk a legkisebbek korosztályában, az óvodások versenyében jeleskedett 2 darab előadásával. Papp Lajos: Boszorkány csúfolója valamint Orbán György: A fürgébb kakukk című műve szerepelt Dávid előadott repertoárján.

Művészpalántánk nyugodtan készült a versenyen való bemutatkozásra: pihentető alvással töltötte idejét a hosszú közel 3 órás utazás közben az önkormányzat által biztosított kényelmes személyautóban. Ezennel is köszönetet mondunk a Polgármesteri Hivatal által rendelkezésünkre bocsájtott és sofőrrel ellátott közlekedési eszközért.

Hallgató Dávid zongorakísérője és felkészítő tanára Tóth Erika tanárnő valamint tehetséges gyermekét elkísérő – iskolánk fuvola tanszakát vezető – édesanyja Hallgató Barkaszi Andrea tanárnő feleslegesen izgult tanítványáért illetve kisfiáért. A Bocskai AMI ifjú zongoristája emlékezetes, korához képest magas színvonalú előadásával kivívta a közönség és zsűri egyöntetű elismerését, mely az óvodások kategóriájában a 2. helyezést jelentette versenyzőnknek és iskolánknak.

Köszönet és elismerés a Hallgató családnak, illetve Tóth Erika felkészítő tanárnőnek. Dávidnak pedig további kitartást kívánunk kedves hangszere mellett, hiszen rá még sok-sok verseny és elismerés vár.

Bistey Attila


 

Kiegészítő információk